Gribējāt saglābt vien savu veselību, bet tagad palīdzat citiem! Kā sākāt vadīt nodarbības? 3

Kad sāku apgūt cigunu, vienu laiku apmeklēju arī grupas nodarbības pie Igora Kudrjavceva. Reiz viņš vaicāja, vai es vēlētos nākt uz instruktoru grupu. Kāpēc gan ne! Vienmēr eju, kur interesanti. Protams, tolaik nebija ne domas, ka būšu instruktore, bet tagad vadu divas grupiņas dienas centrā Ābeļzieds. Daru to jau gadu kā brīvprātīgā, bez maksas, tāpat kā citi šajā sociālajā centrā. Uzskatu, ka man visa kā pietiek, samaksa nav jāprasa. Turklāt man patīk vadīt nodarbības, esmu taču ilggadēja skolotāja.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Manā grupā reti kuram nav veselības problēmu. Kādam ir locītavā implants, stienis, tad mācāmies ķermeni kustināt pamazām, nenodarot sāpes. Daudziem ir gūžu un mugurkaula problēmas, un ciguns var ļoti labi palīdzēt. Ne viens vien atzīst, ka līdz tam gājis uz ārstniecisko vingrošanu, taču efekts bijis mazāks. Citi uzsver, ka spēks vairojies. Mugura kļūst lokanāka. Katru reizi vairāk jūt, ka mugurkauls nav stabs, tas sāk citādi kustēties, vibrēt.

Viss izdevās jau no paša sākuma?

Sākumā gāja visādi. Piemēram, mācāmies noturēt līdzsvaru, un es saku: iedomājieties virvi un ejiet pa to. Daudzas protestē: man neiznāks, zinu, ka grīļošos, es nevaru… Uzreiz iebilstu: saki – es varu! Ja kaut vienam cilvēkam pasaulē tas izdodas, arī tu to vari!

CITI ŠOBRĪD LASA

Turklāt tā jau nav līdzsvara, bet gan elpas problēma. Ja elpošana ir pareiza, var nostāvēt jebkurā ciguna pozā.

Man prieks, ka viņas jau spēj ar iekšējo skatienu sajust, kas organismā notiek. Ne velti ir teiciens – ciguns iemāca redzēt bez acīm, dzirdēt bez ausīm, sajust bez pieskaršanās.

Pamēģiniet ieelpot un izelpot, sajūtot, ka izelpa ir siltāka nekā ieelpa. Tas ir viens no pirmajiem vingrinājumiem, kā sākt sevi sajust.

Interesanti, ka tad, kad iemācies pārvaldīt savu enerģiju, ķermenis daudz ko pasaka priekšā. Atliek vien sev palīdzēt.

Mani izsenis moka atvilnis. Dzēru omeprozolu, nelīdzēja, turklāt to nepanesu. Tagad izmasēju attiecīgu punktu virs nabas pretēji pulksteņa rādītāju virzienam, jo man ir paaugstināta skābe, tātad enerģija jāmazina, vēl izbrauku ribu galus – kļūst vieglāk.

No rīta ar plaukstām izsildu muguras lejasdaļu, nieres. Nieres ir mūsu iedzimtā enerģija, mūsu dzīves ilgums un veselība. Nieres var dažādi stimulēt, atveseļot. Piemēram, elpot iztēlojoties: ieelpoju no sirds uz nierēm, no nierēm uz kājām, nobeigumā – zemē.

Izturos pret sevi kā pētniece, eksperimentēju ar sevi. Jaunībā strādāju ministrijā, tur vajadzēja pamanīt visus zemūdens akmeņus, lai noturētos darbā. Līdzīgi ar organismu – svarīgi visu sajust.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.