Foto – LETA

Vai klijas tiešām ir veselīgas? 2

“Gribēju uzzināt par kliju maizi. Vai tā ir tik veselīga, kā runā? Klijās parasti uzkrājas viss sliktais, bet te, lūk, cep maizē un saka, ka tās 
labas zarnu traktam. Zinu, ka zemnieki graudus pirms kulšanas miglo ar Raundapu, lai tos vienmērīgāk nokaltētu un būtu mazāks mitruma procents.”
 Rasma Rīgā

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
VIDEO. “Viss grāvis šūpojas!” Medniece fiksējusi interesantu novērojumu – sākumā šķitis, ka tas ir bebrs… 8
Lasīt citas ziņas

Vidzemes slimnīcas uztura speciāliste Linda Šlēziņa ir pārliecināta: ja graudu apstrādes procesā tiek ievērotas visas likumā noteiktās normas, proti, graudus nedrīkst novākt ātrāk par noteikto laiku, kas pagājis kopš to pēdējās apstrādes – miglošanas, problēmu nav. Augu aizsardzības līdzekļi sadalās (reaģē) noteiktā laikā, un, kad tas pagājis, graudos šie preparāti vairs nav konstatējami. Cita lieta, protams, ir zemnieka godaprāts.

Mūsdienās viss uz šīs zemes jāvērtē riska un ieguvuma skatījumā. Līdzīgi kā ar risku, ko apzināmies, ejot uz rentgenizmeklējumiem, – ja izvērtējam, ka tas var mūs pasargāt no daudz smagākām veselības problēmām. Ja jāizvēlas starp lielražotāju audzētu vistu, cūku un lasi no zivaudzētavas, mēs saprotam, ka tas darīts ar XXI gadsimta tehnoloģijām un biznesa domāšanu, 
taču šajā gadījumā svarīgas ir omega 
3 taukskābes, kas ir šādā lasī. Tāpat ir ar maizi – tajā esošās šķiedrvielas ir daudz būtiskāks faktors nekā piesārņojuma iespējamība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Klijas, omega 3 taukskābes un citas sastāvdaļas mūsu organismam ir tikpat svarīgas kā akmens laikmetā (mūsu DNS kopš tā laika mainījušās par nieka 0,005%) par spīti tam, ka domāšana mainījusies no vajag ēst uz vajag nopelnīt, izmantojot šo produktu ieguvē dažādus steidzinātājlīdzekļus.

Pavērojiet, kam pievērsušies pasaules zinātnieki, kuri pēta pārtiku, – tās lielākoties ir nevis ķimikālijas pilngraudu produktos, bet gan rafinētie miltu produkti, kas, iespējams, ir īstie vaininieki, kāpēc zemeslodi nospiež arvien lielāks svars.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.