Foto-Shutterstock.com

  0

Pienākums paziņot

Minētās tiesību normas ļauj secināt, ka ārstniecības personai ir pienākums paziņot jums par laboratoriskajās pārbaudēs konstatēto saslimšanu, jo pretējā gadījumā pacientam ir liegta iespēja īstenot savas tiesības uz ātru un efektīvu ārstniecību. Kad saņemti pārbaužu rezultāti, var veikt pārējos izmeklējumus un noteikt precīzu diagnozi.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 83
Lasīt citas ziņas

Turklāt Ārstniecības likuma 1. panta 1. punktā teikts, ka ārstniecība ir ne tikai slimību ārstēšana, bet arī to profilakse un diagnostika.

! Ja ārstniecības personai, saņemot analīžu rezultātus, rodas pamatotas aizdomas par personas iespējamo infekcijas slimību, tai saskaņā ar Epidemioloģiskās drošības likuma 14. pantu ir pienākums paziņot par konstatēto, lai persona varētu veikt pasākumus savas veselības saglabāšanai.

Jāievēro konfidencialitāte

CITI ŠOBRĪD LASA

Saskaņā ar Epidemioloģiskās drošības likuma 13. pantu ziņas par personām, kurām ir infekcijas slimības vai par kurām radušās aizdomas par inficēšanos, kā arī par mirušajiem, kuru nāvi izraisījušas infekcijas slimības, ir konfidenciālas un tiek izmantotas vienīgi saistībā ar ārstniecību, profilaksi un pretepidēmijas pasākumiem.

! Ārstniecības personas, Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologi un Veselības inspekcijas inspektori normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā šīs ziņas sniedz tikai citām ārstniecības personām un iestādēm, institūcijām, kas reģistrē infekcijas slimības, veic to epidemioloģisko uzraudzību, organizē un kontrolē pretepidēmijas pasākumus, kā arī tiesas, policijas un prokuratūras iestādēm pēc to rakstiska pieprasījuma.

KONSULTĒJUSI JURISTE KRISTĪNE KRĒSLIŅA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.