Foto – Matīss Markovskis

Vai graudaugu batoniņi ir veselīgi? 0

“Graudaugi batoņi ir uzskatāmi kā laba alternatīva uzkodai, bet nekādā gadījumā visus šos batoņus nedrīkst vērtēt vienā līmenī, jo sastāvs ir dažāds un attiecīgi arī to uzturvērtība un ieguvums veselībai,” TV24 radījumā “Ēdiens kā zāles” stāsta uztura speciāliste Svetlana Aleksejeva.

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Galvenā atšķirība ir dažādu graudaugu šķirņu izmantošana, jo ražotāji izmanto gan auzas, gan amarantu, gan daudzus citus. Vēl batoniņus atšķir žāvēto augļu pievienotais daudzums un izvēles iespējas. Loti liela atšķirība uzturvielās ir no pievienotajiem riekstiem – kādi, cik daudz un vai vispār iekļauti saturā.

LA.LV Aptauja

Vai tu uzturā lieto veikalā nopirktus vai paša pagatavotus graudaugu batoniņus?

  • Jā, tas ir viens no maniem veselīgajiem našķiem
  • Ļoti reti
  • Nē, man tādi negaršo

CITI ŠOBRĪD LASA

“Arī pārklājumam, piemēram, jogurta vai šokolādes, ir liela nozīme,” saka uztura speciāliste.

Jautāta, kurš no visiem variantiem ir veselīgākais, uztura speciāliste atbild, ka vienkārši pilngraudu. Citos ļoti bieži batoniņos izmanto ne tikai graudaugus pašus par sevi, bet arī graudaugu produktus, piemēram, miltus vai pārslas, tāpēc uztura speciāliste iesaka rūpīgi izpētīt un izvērtēt noskatītā našķa sastāvdaļas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.