Foto-Valda Madalāne

Putra ietekmē cukura līmeni asinīs, to uzturvērtība unikāla 0

Putraimi ir pietiekami lēti, bet to uzturvērtība ir unikāla. Maltītes, ko no tiem var pagatavot, ir gan oriģinālas, gan pavisam vienkāršas, taču vienmēr – sātīgas un gardas.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Lasīt citas ziņas

Graudaugu produkti ir mūsu uztura pamats. Latvijas Diētas ārstu asociācijas vadītājs Andis Brēmanis iesaka ar tiem aizstāt 40 % no visas pārtikas, jo ar tiem organisms uzņem ogļhidrātus, olbaltumvielas, B grupas vitamīnus un šķiedrvielas.

Uztura speciāliste Inga Pūce uzsver, ka putrās graudaugu ciete ir galvenais enerģijas un spēka avots, kas ietekmē cukura līmeni asinīs, gādājot par sāta sajūtu, jo saliktie ogļhidrāti nodrošina pakāpenisku un ilgstošu enerģiju. Graudaugu šķiedrvielas palēnina barības virzīšanos cauri kuņģa un zarnu traktam, ļaujot ilgāk noturēt gan stabilu asiņu piesātinājumu ar cukuru, gan attīrot organismu no piesārņojuma. Graudaugos esošie vitamīni uzmundrina nervu sistēmu, uzlabo ādas stāvokli un organisma audiem palīdz elpot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dažkārt putrai pievieno pa saujai ogu vai sagrieztu augļu. Rīsiem labi piedien avokado, apelsīni, mango, greipfrūti, ananasi. Mango, citrusu augļi un avokado lieliski sader ar kuskusu. Var izmantot arī dārzeņu un svaigu vai kaltētu garšaugu piedevas.

Lai putraimi būtu irdenāki, vārot mēdz pielikt nedaudz sviesta vai eļļas. Par šķidrumu ņem ūdeni, pienu, dārzeņu vai sēņu novārījumu.

Irdenās biezputras ir ne vien patstāvīgs ēdiens, bet arī noder kā pamatēdienu piedevas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.