Foto – Timurs Subhankulovs

Noderīga informācija svētku dalībniekiem 0

Dalībnieka karte

Svētku dalībnieka karte ir gan dalībnieka identifikācijas dokuments, gan dalībnieka ikdienas neatņemama sastāvdaļa. Ar karti varēs: no 30. jūnija līdz 9. jūlijam bez maksas izmantot Rīgas sabiedrisko transportu (iekāpjot transporta līdzeklī, karte ir jāvalidē), no 30. jūnija līdz 9. jūlijam bez maksas braukt vilcienā Rīgā un Pierīgā, A un B zonā (braukšanas biļeti Svētku dalībnieks var saņemt jebkurā AS „Pasažieru vilciens” biļešu tirdzniecības kasē un/vai vilcienā pie konduktora kontroliera, uzrādot Svētku dalībnieka karti), saņemt ēdināšanas pakalpojumus Svētku norises vietās, iekļūt mēģinājumu un koncertu norises vietā.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Ja esi pazaudējis savu vai atradis kāda cita Svētku dalībnieka karti, dodies uz tuvāko Svētku informācijas centru. Saņemt izgatavotās kartes varēs Elektrum olimpiskajā centrā, Grostonas ielā 6B no pulksten 7.00 līdz 19.00.

Uzrādot Svētku dalībnieka karti, esi laipni aicināts bez maksas:apmeklēt Svētku Noslēguma koncertu „Zvaigžņu ceļā”,svētku nedēļas laikā apmeklēt tautas lietišķās mākslas izstādi „Radītprieks” izstāžu zālē „Rīgas Mākslas telpa”, apmeklēt Dziesmusvētku pasākumus Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā,apmeklēt izstādi „Latvijas gadsimts” Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (Brīvības bulvārī 32),apmeklēt Latvijas Dabas muzeja pastāvīgo ekspozīciju.

Informācijas centri

CITI ŠOBRĪD LASA

Svētku informācijas centros varēs iegūt informāciju par svētku norisi kopumā, kā arī par konkrētām norises vietām (kad, cikos, kur kas notiek, kā attiecīgajā vietā nokļūt, kādi ir rīkotāju lūgumi konkrēto pasākumu apmeklētājiem, dalībniekiem u.tml.), informāciju par konkrētiem pasākumiem. Ja svētku norises vietās būs kas pazaudēts vai atrasts, tad info centrs būs tā vieta, kur vērsties abos gadījumos. Informācijas centros varēs iegūt arī drukātās svētku programmas.


9. jūlijs – brīvdiena visiem

Saskaņā ar Likumu par „Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” diena pēc Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ir oficiālā brīvdiena visā valstī. Šogad šī diena ir pirmdiena, 9.jūlijs.

Ēdiens un dzēriens

Svētku norises vietās mēģinājumu laikā dalībnieki varēs ienest arī savu ēdienu un bezalkoholiskos dzērienus. Pārtikas veterinārā dienesta ieteikumi pārtikai, kas tiks ņemta līdzi.

1. Izvēlēties ēdienus, kuriem nav nepieciešama īpaša uzglabāšanas temperatūra (nav jāuzglabā aukstumā).
2. Ja tomēr ēdienus pagatavo no produktiem, kuri ātri bojājas vai zaudē savu ārējo izskatu, tad tos nepieciešams uzglabāt +4° – +2° C temperatūrā (aukstuma somā) un jāapēd 2 stundu laikā.
3. Gatavos ēdienus jāievieto tīros, slēgtos traukos.
4. Atvērtus sulas iepakojumus censties izlietot pēc iespējas ātrāk.
5. Augļus, ogas, dārzeņus pirms ēšanas vienmēr rūpīgi nomazgāt.
6. Pirms ēšanas rūpīgi nomazgāt rokas. Ja nav pieejams ūdens un ziepes, jāizmanto mitrās salvetes.


Dati – drošībā

Lai nodrošinātu drošu, likumam, svētku dalībnieku un pārējās sabiedrības interesēm atbilstošu Svētku norisi, tiek veikta Svētku dalībnieku personas datu apstrāde. Visi dalībnieku personīgie dati tiks neatgriezeniski dzēsti no reģistrācijas sistēmas līdz 2018. gada 30. augustam.

Reklāma
Reklāma

Pasākuma norise tiks fiksēta audio, audiovizuālā un fotogrāfiju veidā, pamatojoties uz Dziesmu un deju svētku likumu un leģitīmu interesi, ar nolūku popularizēt svētkus, atspoguļot to norisi, veidojot nemateriālās kultūras mantojumu. Iegūtais materiāls neierobežotu laiku tiks saglabāts un publiskots iepriekš norādītajam nolūkam.


Šķirosim atkritumus!

Svētku dalībniekus aicināti izturēties atbildīgi pret apkārtējo vidu. Uzņēmums „Eco Baltija Vide” lielākajās norises vietās – Skonto stadionā, Daugavas stadionā un Mežaparka Lielajā estrādē – izvietos 280 konteinerus šķirotajiem atkritumiem un 290 konteinerius sadzīves atkritumiem.

Konteineri šķirotajiem atkritumiem paredzēti tīram un saplacinātam iepakojumam – PET pudelēm, kartonam, papīram u.c.

Konteineri sadzīves atkritumiem paredzēti slapjam, netīram papīram, pārtikas plēvēm, ēdiena atliekām, bioloģiskiem atkritumiem uc.
Par atkritumu šķirošanas pamatprincipiem atgādinās īpašs šķiroto atkritumu konteineru noformējums.

Lietotne

Dziesmu un Deju svētku mobilā lietotne „Svētki”, kuru izstrādāja informācijas tehnoloģiju uzņēmums „Squalio”, dalībnieka  individuālais palīgs un plānotājs svētkos. Tajā būs pieejama visa nepieciešamā informācija: mēģinājumu laiki un vietas, naktsmītnes un maltītes, svētku koncerti un daudz kas cits. Lietotnē varēsi pārskatīt kopējās svētku aktualitātes, uzzināt interesantus faktus par svētkiem un tuvākos notikumus.

Dziesmu un Deju svētku lietotne ir bezmaksas, un tā piemērota Android un iOS platformām.

Svarīgi! Ja nebūsiet reģistrējies kā svētku dalībnieks, lietotnē redzēsiet tikai visiem, arī apmeklētājiem, pieejamo kopējo informāciju par svētkiem, nevis tieši tev pielāgotu informāciju!
Lietotne būs pieejama no 29. jūnija.

Video dalībniekiem: https://youtu.be/hb3bCmChb1Q

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.