Foto – Shutterstock

Zaķkāposti – zaļie vitamīni. Vai arī sarkanie ēdami? 0

Vai sarkanās zaķskābenes ir ēdamas? ĒRIKA JŪRMALĀ

Reklāma
Reklāma
Putins zaudē saikni ar realitāti: Vai Krievijas diktators ir galīgi sajucis prātā? Ekspertu secinājumi ir satraucoši
Vīri mirst kā mušas… Krievijā aktivizējušās “melnā atraitnes”. Kas notiek?
TV24
“Sākumā noteikti būs mazliet bardaks!” No šodienas jaunā OCTA. Kas mums visiem jāzina?
Lasīt citas ziņas

Dekoratīvās zaķskābenes jeb zaķ­kāposti, piemēram, trīsšķautņu zaķskābene (Oxalis triangularis), ir labs papildinājums salātos.

Jaunās, mīkstās, skābenās lapiņas, kurās ir C vitamīns, var pievienot dažādiem zaļumaugiem. Vislabāk lietot svaigā veidā – uzkaisīt gatavai zupai, sautējumam vai jebkuram citam otrajam ēdienam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Krāšņs ēdiena akcents ir arī krāsainie (baltie, rozā, dzeltenie) ziediņi.

Audzēšana prasa maz rūpju, vasarā tie var augt dobē, bet ziemā – kastītēs vai puķu podos. Reiz iesēts vai iestādīts augs izbārsta sēklas un pats atjaunojas. Ir vairākas zaķkāpostu šķirnes, un uzturā var lietot tās visas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.