Ja ilgāku laiku jāuzturas laukā 0

Svarīgi lietot aizsargkrēmu sejas ādai, kas paredzēts aukstam laikam. Tas jāuzklāj 20–30 minūtes pirms iešanas laukā, jo satur nedaudz ūdens. Turklāt svarīgi mazliet pagaidīt, kamēr ādas virskārtā izveidojas aizsargbarjera. Var izmantot arī zosu taukus vai dabiskās eļļas.

Reklāma
Reklāma
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
FOTO. Kas šobrīd notiek Gruzijā? Krievijas “maigā vara” liek treknu punktu virzienam uz Eiropu 56
Lasīt citas ziņas

Saulainā laikā, ja ir sniegs, jālieto aizsargkrēms, kam pievienots saules aizsargfaktors (SPF 10–20), taču, slēpojot kalnos retināta gaisa apstākļos, svarīgi, lai tas nebūtu mazāks par 30.

Izvēloties lūpu balzamu ar saules aizsargfiltru, jāpārliecinās, vai kosmētikas līdzeklis paredzēts aukstam laikam. Uzturoties laukā, nevajadzētu lietot mitrinošu lūpu spīdumu, jo tās tiks vairāk pakļautas sala iedarbībai. Piemērotāks būs glicerīnu vai vazelīnu saturošs balzams vai lūpu krāsa, kuras sastāvā ir barojošas vielas, vitamīni, eļļas, vasks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dodoties ārā, jācenšas neaizmirst mājās cimdus vai dūraiņus, kam aukstā laikā jābūt ar vilnas oderīti, un, gatavojoties slēpot vai pikoties, nodrošināties ar rezerves pāri. Priekšroka dodama barojošam roku krēmam, kura sastāvā ir karitē sviests, glicerīns un olīv­eļļa, kas izveidos drošu aizsargkārtiņu.

Vakarā vēlams rokas bagātīgi ieziest ar mitrinošu krēmu, kura sastāvā ir E vitamīns, hialuronskābe un kolagēns, pēc tam uzvilkt kokvilnas cimdus un ar sakoptām rokām doties gulēt.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.