Foto – Shutterstock

Astoņas viltības, kā pagatavot sulīgu un gardu šašliku 3

Autors: “Praktiski.lv”

Attālums no oglēm

Foto – Shutterstock
Reklāma
Reklāma

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi
Lasīt citas ziņas

Pagatavot sulīgu, bet tai pašā laikā labi izceptu un apbrūnējušu šašliku, izrādās, nemaz nav tik sarežģīti, tikai jāzina daži noteikumi, ar kuriem iepazīstināsim.

Viens no galvenajiem noslēpumem – gaļas gabaliņus kārto virs nokaitētām oglēm ne mazāk kā 15 centimetru attālumā. Cepšanai vislabāk izmantot čuguna grilu.

Trauki marinēšanai

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto – Shutterstock

Produktu marinēšanai vēlams izraudzīties stikla, emaljētu vai māla trauku. Nekādā gadījumā nedrīkst lietot alumīnija katlu, jo šis metāls oksidējoties var reaģēt ar šķidrumeim un produktiem, krietni pabojājot garšu.

Treknumus – nost!

Foto – Shutterstock

Gan gaļai, gan zivīm, kas paredzētas cepšanai uz iesma vai grila restēm, vēlams būt “jaunām”, tāpat arī sulīgām un svaigām. Ja plānojat gatavot cūkgaļas šašliku, pārliecinieties, lai tas nebūtu pārāk trekns. Tas ir svarīgi, jo treknums ātri aizdegas un pārogļojas, un tas piešķir gaļai nepatīkamu piegaršu.

Iesmi, restes, pārlejamais

Foto – Shutterstock.com

Pirms cepšanas iesmi vai restes kārtīgi jāieziež ar eļļu, pēc tam nedaudz jāuzsilda. Kamēr gaļa cepas, to ik pa laikam pārlej ar marinādi vai ūdeni ar citrona sulu proporcijās 50×50. Lai gaļa vai zivs izdotos sulīgāka, uz silta šašlika gabaliņiem var uzlikt mazliet sviesta.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.