6. mīts: Visi veģetārieši ir izkāmējuši un neveselīga izskata 45

Realitāte: Aktrise Natālija Portmane: “Kad man bija astoņi gadi, tēvs paņēma mani līdzi uz medicīnas konferenci, kurā demonstrēja sasniegumus lāzera operācijās. Kā uzskates līdzekli izmantoja dzīvu vistu. Kopš tās reizes es neēdu gaļu”. Slavenā aktrise Alīsija Silverstone ir atzīta par seksīgāko veģetārieti pasaulē. “Pāreja uz veģetārismu, iespējams, ir labākais, ko esmu dzīvē izdarījusi. Es kļuvu laimīgāka un pārliecinātāka. Es pieņēmu lēmumu, pamatojoties uz saviem morāles principiem.”

Reklāma
Reklāma
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
Lasīt citas ziņas

Veģetārieši ir arī slavenības: Pamela Andersona, Kima Besindžere, Alekss Boldvins, Laima Vaikule, Ričards Gīrs, Džims Kerijs, Breds Pits, Keita Vinsleta, Deivids Duhovnijs, Džiliana Andersone, Toms Krūzs, Nikola Kidmena, Bridžita Bardo, Uma Tūrmane, Klaudija Šīfere, Demija Mūra un daudzi citi.

7. mīts: Visi ārsti un dietologi runā par veģetārisma kaitīgumu

CITI ŠOBRĪD LASA

Realitāte: Parasti ārsti saka pacientam veģetārietim: “Tas ir tāpēc, ka jūs neēdat gaļu!” Pacients atbild: “Vai tad visi jūsu pacienti ir veģetārieši?”

Kad septiņdesmit gados Bernardam Šovam jautāja par viņa veselību, viņš atbildēja: “Labi, labi, tikai apnikuši ārsti, kuri apgalvo, ka es nomiršu, jo neēdu gaļu.” Kad to pašu viņam jautāja deviņdesmit gados, viņš atbildēja: “Ļoti labi. Vairs mani neviens netraucē. Visi ārsti, kuri mani mocīja, sakot, ka es nevaru dzīvot bez gaļas, jau ir miruši. ”

ASV (ieņem pirmo vietu pēc gaļas patēriņa) sirds slimības ieguvušas epidēmijas apmērus. Arvien vairāk ārstu (ieskaitot Amerikas Sirds pētījumu asociāciju) iesaka saviem pacientiem atteikties no gaļas produktiem vai vismaz ierobežot to lietošanu. Amerikas Medicīnas asociācijas žurnāls raksta, ka no 90 līdz 97 procentiem sirds slimību gadījumu varēja novērst ar veģetāro diētu.

Britu medicīnas žurnāls “Lancet” ziņo, ka sirds slimnieki ar augstu holesterīna saturu asinīs “var uzlabot savu veselību, pārejot uz veģetāro diētu, kura satur tikai augu olbaltumvielas”.

Vairākas dietologu asociācijas deklarējušas, ka pareizi plānots veģetārs uzturs ir veselīgs, pilnvērtīgs un var palīdzēt konkrētu slimību profilaksei un ārstēšanai, tas ir piemērots jebkura vecuma cilvēkiem, grūtniecēm un sievietēm zīdīšanas periodā, bērniem un pusaudžiem, kā arī sportistiem.

Amerikas dietologu apvienība: “Visā cilvēces vēsturē lielākā daļa cilvēku ēda veģetārus ēdienus. Pat ļoti attīstītajās valstīs gaļas ēšanas vēsturei ir ne vairāk kā 100 gadu; Patiesībā tas sākās ar ledusskapja izgudrošanu”.

Reklāma
Reklāma
Pat visskeptiskāk noskaņotie ārsti atzīst, ka uzturs, no kura izslēgta gaļu un zivis, bet ietverti piena produkti un olas, ir pilnvērtīgs un nekaitē veselībai.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.