Foto: Shutterstock

3. Tu ēd vairāk nekā tev vajadzētu 0

Ja mēdz pārēsties, citronūdens varētu būt risinājums šai problēmai. Pateicoties citrona skābei un pektīnam, šī augļa pievienošana ūdenim radīs vēderā pilnuma sajūtu ilgākus laika periodus. Pektīns ir dabiska viela, kuru satur daudzi augļos, tāpēc droši pievieno citronu ūdenim, lai sniegtu vēderam mazliet vairāk, ko gremot. Tu vari iedzert citronūdeni pirms katras maltītes, lai nejustos pārlieku izsalcis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Kokteilis
Juris Žagars atklāj vīrieša lietošanas instrukciju: “Nevajag visu laiku psihot kā trakam ezim!” 20
Lasīt citas ziņas

4. Tev ir gremošanas traucējumi
Citronūdens dzeršana palīdz attīrīt organismu no toksīniem un kaitīgām baktērijām, tai arī ir līdzīga molekulārā struktūra, kā tavai kuņģa sulai. Citronūdens arī liks tavām aknām ražot žulti, kura palīdz gremošanas procesos. Tieši tāpēc šis dzēriens uzlabo pašsajūtu jebkādu gremošanas traucējumu, vēdera uzpūšanās vai gāzu gadījumā.

5. Tev ir pinnes
Pinnes piemeklē daudzus. Arī mani, kad biju pusaudzis! Par laimi mums, cilvēkiem ar nosliecēm uz pinnēm, uzturā lietojot citronus, ir iespēja uzņemt antioksidantus, kuri palīdz uzlabot ādas stāvokli. Papildus citrons palīdz  ķermenim ražot kolagēnu, kurš ir pazīstams kā cīnītājs pret grumbiņām un ādas elastības uzlabotājs. Jau pēc nedēļas redzēsi lielas izmaiņas savā sejā!

CITI ŠOBRĪD LASA

6. Tu vēlies zaudēt svaru
Tieši tāpat, kā citronūdens var palīdzēt tiem, kuri mēdz pārēsties, tas palīdz arī tiem, kuri ir pāris kilogramus smagāki nekā vēlētos būt. Turklāt tas sniedz ķermenim papildu enerģiju. Šī papildu enerģija nozīmē, ka tava vielmaiņa darbosies naskāk. Papildus ātrākam metabolismam, pektīns palīdzēs justies paēdušam ilgākus laika periodus, jau atkal palīdzot tikt galā ar ēšanas ieradumiem. Kad tu sadedzini vairāk kalorijas nekā apēd, tu noteikti sāc zaudēt svaru!

7. Tev ir svārstīgs garastāvoklis
Citronu lietošana pazemina stresa līmeni un uzlabo garastāvokli. Ja tu citronūdeni dzersi vismaz nedēļu, augstāks enerģijas līmenis apvienojumā ar zemāku stresa līmeni manāmi uzlabos tavu garastāvokli ikdienā. Vai nebūtu lieliski neuztraukties par paškontroli kādā svarīgā pasākumā vai notikumā?

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.