Daži maršruti ierosmei un iztēles rosināšanai 0

* Vidzemē var doties no Braslas tilta (uz Valmieras šosejas) līdz Gaujai. Tur ir gan diezgan civilizētas takas, gan mežonīgi apvidi, arī skaisti iežu atsegumi. Ja vēlas gājumu divām dienām, dodas tālāk gar Gaujas krastu līdz Līgatnes pārceltuvei. Pārbrauciens ar prāmi atkal ir piedzīvojums. Tad apskata Līgatni, kur netrūkst interesantu objektu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 13
Lasīt citas ziņas

* Latgales pusē ir vērts paklejot Lubāna ezera apkaimē, kur ir skaistas dabas takas, dambji un zivju dīķi, skatu torņi un pilskalni. Uzzināt, kā dzīvojušas senās zvejnieku ciltis, sajust Latgales kultūrvēsturisko garšu.

* Kurzemē var apceļot jūras malu, piemēram, no Bernātiem līdz Jūrmalciemam. Uzkāpt Pūsēnu kalnā, visaugstākajā kāpā Baltijas jūras piekrastē. Atpakaļceļā palodāt pa vecajiem robežsargu bunkuriem.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Rīgā var būt aizraujoši apceļot Mangaļsalu – ir gan mežs, gan purvs, gan jūra. Var lasīt ogas un sēnes, ielūkoties vecajos bunkuros (paņemt līdzi lukturīti!).

* Vēl var doties uz Ķemeru pusi, kur ir tīreļa dabas taka, skatu tornis. Doties līdz Zaļajai kāpai un tad līdz Kaņieru pilskalnam, iziet cauri neparastajam Antiņciemam un nonākt atpakaļ Ķemeros.

Vērtīgais un paliekošais

* Dabas pastaiga ar bērniem ir iespēja būt kopā citādi nekā ikdienā, tas satuvina.

* Grūtības ceļojuma laikā bērnu norūda, tas ir vērtīgs ieguvums visai turpmākajai dzīvei.

* Mazais iemācās atbildību. Vecāki – uzticēt atbildību bērnam.

* Tas ir piedzīvojums visai ģimenei, kas paliek prātā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.