Foto – Shutterstock

  0

Ja paredzēts antibiotiku kurss

“Antibiotikas ir ļoti spēcīgi medikamenti, kas iznīcina ne vien infekcijas slimību izraisījušās baktērijas, bet arī novājina zarnu dabisko mikrofloru. To lietošana var izraisīt ne tikai caureju, bet arī kuņģa un zarnu darbības traucējumus, piemēram, zarnu disbakteriozi,” stāsta uztura speciāliste. Par to, ka izjaukts līdzsvars starp organismam labvēlīgām un nelabvēlīgām baktērijām, liecina vēdera uzpūšanās, burkšķēšana, pilnuma sajūta, pastiprināta gāzu veidošanās. Lai mazinātu diskomfortu un atjaunotu izjaukto mikroorganismu līdzsvaru zarnās, pirmās izvēles produkti ir raudzētie piena produkti, tīrkultūra, jogurts, kefīrs, kam pievienotas probiotikas jeb “labās” acidofilās vai bifidobaktērijas.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Lasīt citas ziņas

Labo baktēriju skaitu iespējams vairot, iekļaujot ēdienkartē skābētus dārzeņus, vislabāk – skābētos kāpostus. Skābētu kāpostu sula ir ļoti noderīga ne tikai pēc svētkiem, to der iedzert arī pēc antibiotiku kursa.

Uztura speciāliste atgādina, ka mazināt zāļu ilgstošās lietošanas dēļ izraisītos veselības traucējumus un stiprināt nomākto imunitāti palīdz arī fiziskās aktivitātes, piemēram, nūjošana vai pastaigas svaigā gaisā, skriešana, braukšana ar velosipēdu.

DER ZINĀT

CITI ŠOBRĪD LASA

 Kafiju nevajadzētu dzert regulāri, arī to, kas nesatur kofeīnu, jo sālsskābes izdalīšanos galvenokārt stimulē kafijas pupiņās esošās hlorogēnskābes. Ja tomēr nevar atteikties no kafijas, daži speciālisti iesaka mazu tasīti kafijas iedzert pēc ēšanas.

 Viens no lielākajiem kuņģa sālsskābes izdalīšanās veicinātājiem ir alus, taču jāizvairās arī no stipro alkoholisko dzērienu lietošanas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.