Foto – Shutterstock

Adatu terapija veicina imūnsistēmas šūnu veidošanos, palielina sāpes remdējošo endorfīnu līmeni, maina centrālo nervu sistēmu ietekmējošo ķīmisko vielu izstrādāšanas mehānismu. Tādēļ mirklī, kad noteiktā ķermeņa punktā iedur speciālu tievu adatiņu, nervu sistēma reaģē, izdalot neiromediatorus un hormonus. Stimulējot pareizos punktus, akupunktūra palīdz organismam nomierināties – mazina pārmērīgu ēstgribu, ko izraisa vairāk emocijas nekā patiess izsalkums, palīdz tikt galā ar stresu, kas bieži vien rada vēlmi pēc kārtējā salduma, un aktivizē enerģētisko vielmaiņu. 0

! Akupunktūru izmanto neiroloģisku, kardioloģisku, elpošanas, gremošanas, uroģenitālās, balsta un kustību sistēmas un ādas slimību, emocionālu traucējumu ārstēšanā, smēķēšanas atkarības un liekā svara mazināšanā. Atkarībā no diagnozes terapijas kursā ir 3–10 procedūras, bet jūtams uzlabojums bieži ir jau pēc 1–2 reizēm. Ārija Cipruse tomēr neiesaka no metodes gaidīt pārāk daudz – dažkārt adatu terapija palīdz tikai pieregulēt vai samazināt organismā notiekošos procesus.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Sertificēti akupunktūras ārsti pieejami gan Rīgā (privātkīnikās, P. Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā u.c.), gan reģionos, tāpēc par šiem speciālistiem varat interesēties tuvākajās veselības aprūpes iestādēs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.