Foto – Shutterstock

Kā palīdzēs ārsts

 1


Ja sēra korķis ilgstoši briedis un ir visai liels, visbiežāk mājas apstākļos no tā neizdodas atbrīvoties. Ārsts vispirms mēģina to izvilkt ar speciālu neasu āķīti, taču ne vienmēr tas panākams.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Lasīt citas ziņas

Ja aizsprostojums jau atmiekšķējies, mazgājoties vai lietojot speciālus pilienus, atliks to izskalot ar šļirci. Parasti šim nolūkam izmanto siltu ķermeņa temperatūras ūdeni, taču, ja ir aizdomas par iekaisumu auss ejā, lieto sterilu šķīdumu. Lielākoties no korķa izdodas atbrīvoties jau pirmajā reizē, tomēr dažkārt, ja tas stingri pielīmējies bungplēvītei, procedūra jāveic atkārtoti.

Daudziem pēc šīs manipulācijas auss eja turpmāk attīrās pati, ja vien netiek bakstīta ar kociņiem un citiem rīkiem, taču citiem jāmeklē ārsta palīdzība ik pēc pāris mēnešiem.

PADOMI


CITI ŠOBRĪD LASA

• Pašu spēkiem sēra korķi no auss, iespējams, var izdabūt, apguļoties uz sāna, iepilinot ausī 3% ūdeņraža pārskābi, pēc tam pieceļoties un noliecot galvu uz leju. Neliels vai pašķidras konsistences korķis izšķīdīs.

• To var mēģināt likvidēt, ausi pirms gulētiešanas piepildot ar speciāliem eļļainiem pilieniem. Vienīgi tos nevajadzētu izmantot biežāk kā reizi pusgadā, jo medikamenta ietekmē sēru izdalošie dziedzeri var iet bojā. Šim nolūkam der arī olīveļļa, taču speciālo līdzekli ir ērtāk lietot. Ja korķi izdevies izšķīdināt, ausi izskalo ar ūdens strūklu.

KONSULTĒJUSI 
“LOCUS MEDICUS” AUSU, KAKLA UN DEGUNA ĀRSTE DACE SNIPE

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.