Iztaisno degunu 0


Dažkārt ar šķību deguna starpsienu var veiksmīgi sadzīvot, jo tā nekādas sūdzības nerada, tomēr bieži vien aptuveni 30–40 gadu vecumā tā izraisa hroniskas iesnas un elpošanas grūtības. Ja ir diskomforts vai paredzamas komplikācijas, vēlams iespējami drīzāk izdarīt operāciju, nevis gaidīt, kamēr rodas sarežģījumi. Kad deguns jau pamatīgi cietis nepareizās elpošanas dēļ, ķirurģiska iejaukšanās problēmu, iespējams, nenovērsīs, tomēr pašsajūta uzlabojas vienmēr – kļūst vieglāk elpot, mazinās iesnas un krākšana.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

Operāciju nevajadzētu steigšus izdarīt bērniem, jo augot deguna starpsiena mēdz mainīties. Piemērotākais laiks problēmas risināšanai ir pusaudža vecums.

Manipulāciju veic caur deguna iekšpusi, neizdarot griezienus sejā un izmantojot vispārējo narkozi. Pēc tam vienu vai divas naktis degunā ievieto tamponus. Dažkārt nāsīs mēdz iešūt gaisu caurlaidīgas silikona plāksnītes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sākumā degunā veidojas tūska un kreveles, bet divu nedēļu laikā tas sadzīst, un beidzot var brīvi elpot. Pēcoperācijas periodā atkārtoti jāapmeklē ārsts, lai degunu sakoptu un uzraudzītu, vai dzīst veiksmīgi.

Operācijas laikā tiek izņemts skrimslis un kauls, tāpēc, ja gļotāda ir plāna un atrofiska, rētojoties audiem, deguna starpsienā var izveidoties caurums, bet to redz tikai ārsts, un tas nerada nekādas problēmas.

Jāņem vērā, ka apgrūtinātu elpošanu var izraisīt alerģija, polipi degunā vai cita veida anatomiskas īpatnības, tāpēc ne vienmēr glābs deguna starpsienas operācija. Taču, ja šķībs ir pats deguns, tā starpsienas iztaisnošana nelīdzēs. Tad izskatu varēs uzlabot vienīgi ar plastisko operāciju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.