Foto-Sergejs Akuraters

Vislabākā – ar mīlestību ceptā 2


* Vislabāk, ja maize ir no bioloģiskiem graudiem un pašu cepta – prasmīgi iejaukta, ar rokām mīcīta, ar mīlestību cepta un tajā pašā dienā apēsta.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

* Jebkura veida un šķirnes maizi, arī ceptu ar dabisko ieraugu, pirms ēšanas vēlams tosterī mazliet apgrauzdēt, jo karstums rauga aktivizētos kaitīgos procesus vismaz daļēji apstādina.

Katram savs, tikai jāpazīst

Katrai došai – savas attiecības ar maizi.

Vātai maizi pēc iespējas mazāk

CITI ŠOBRĪD LASA

* Ājurvēdā līdzīgs vairo līdzīgu. Maizes īpašības – sausa, smaga, rupja. Lai nevairotu sausumu un raupjumu – vātas raksturīgāko īpašību, šīs došas pārstāvjiem maize pieļaujama tikai kombinācijā ar mitru, siltu, krēmīgu ēdienu, piemēram, zupu; mitrā sadaļa – no 80 līdz 90%, maizes piedeva – 10%. Nekādas sviestmaizes, jo tajās ir pavisam cita produktu proporcija! Aizvietot ēdienreizi ar maizi vātai noteikti nav prāta darbs.

* Protams, jebkurš var ēst jebko, it īpaši, ja ļoti garšo un gribas, bet jāņem vēra, ka agri vai vēlu būs jātiek galā ar sekām.

Vispirms tās, iespējams, izpaudīsies gremošanas traucējumos. Mūsdienu cilvēkiem vāta arī bez jebkādas provocēšanas uzlēkusi līdz griestiem, tāpēc būtu neprāts to celt vēl augstāk. Vātai par smagu pat ar dabisku ieraugu ceptā ekoloģisko rudzu maize, tai, ja galīgi bez maizes nevar iztikt, piemērotāka ir dabiskā ierauga saldskābmaize vai tosterī uzgrauzdēta kviešu kliju maizīte, bet vislabākais ir svaigs lavašs vai čapati.

* Ja jau parādījušās vātai raksturīgās veselības problēmas – sāpes, nervozitāte, vēdera pūšanās, uztraukums –, labāk tomēr uz nedēļu vai divām no maizes atteikties pavisam, tās vietā pārejot uz kviešu plēkšņu, rīsu un auzu putrām, kam var pievienot turku zirņu miltus, vai ēst kuskusu, paretam pilngraudu makaronus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.