Foto – Shutterstock.com

Diždadža sakņu ievārījums bez cukura diabēta pacientiem 0

Ievārījums, ko var atļauties, ja slimojat ar diabētu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Dadža saknēs ir vērtīga viela – inulīns. Tas ir īpatnējs polisaharīds, kas pēc savas struktūras mazliet līdzinās cietei. Ciete veidojas no glikozes molekulām, savukārt inulīns – no fruktozes. Fruktoze, nonākot organismā, nepaaugstina cukura līmeni asinīs, kas ir būtiski diabēta slimniekiem. Tāpēc dadzis, līdzīki kā topinambūrs, ir ideāls produkts tieši viņiem.

Ievārījums. Sakni notīra, sagriež ripiņās un pievieno mazliet citrona sulas vai citronskābes, lai rastos skāba vide. Tādā inulīns ātrāk sašķeļas, atbrīvojot saldās garšas radītāju – fruktozi. Ziemai gan diez vai vērts šādu zapti vārīt – drīzāk tā var būt interesanta kā eksperiments, kā no bezgaršīga produkta iegūt saldu našķi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vairāk par augiem var lasīt žurnāla “36,6°C” pielikumā “Dabas Dziedniecības Ceļvedis”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.