Foto – Shutterstock

Asiņu šķidrināšana 0

Aritmiju veicina lielas fiziskās slodzes un psiholoģiskais stress, ja ir nekontrolēts paaugstināts asinsspiediens, tāpēc hipertoniķiem jālieto medikamenti, kas palīdz normalizēt asinsspiedienu.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
Lasīt citas ziņas

Galvenie kardiologa ieteikumi ir veselīgs dzīvesveids, sabalansēts uzturs, fiziskās aktivitātes un, ja noteikta mirdz­aritmijas diagnoze, zāles sirds ritma normalizēšanai.

Ārstēšanas pamatā ir preparāti asiņu šķidrināšanai. Latvijā ārstu biežāk izrak­stītais medikaments ir varfarīns. Lietojot šīs zāles, pacientiem jāveic analīzes, lai kontrolētu asiņu recēšanu. Sākumā izmeklējums nepieciešams reizi nedēļā, ar laiku šo periodu palielinot līdz pusotram mēnesim. Ir pieejami arī jaunāki medikamenti, kurus lietojot nav nepieciešama asiņu recēšanas kontrole. Tie nerada arī kuņģa čūlas risku, lai gan var būt vajadzīga nieru funkcijas kontrole.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Mirdzaritmiju neārstē ar sirds aspirīnu, lai gan arī tas šķidrina asinis. Tas gan ir labāk nekā nekas, taču zināms, ka aspirīna efektivitāte ritma traucējumu gadījumā ir par 42% mazāka nekā specifiskajiem medikamentiem, – skaidro Kaspars Kupics.

Alternatīva medikamentiem ir operācija, kuras laikā sirds kabatiņas aizšuj (ārstu valodā – slēdz). Tomēr šī metode ir ļoti riskanta, un to izmanto tikai pacientiem, kuriem zāles nepalīdz vai kuri tās nedrīkst lietot.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.