Vasaras salāti Leldes gaumē 9

Salātiem

* kārbiņa konservētu turku zirņu

* 2 krūzes gabaliņos sagrieztu persiku

* krūze sagrieztu zemeņu

* krūze melleņu

* krūze diedzētu kviešu graudu

* 4–5 krūzes kale vai kādu lapu salātu

* puskrūze izmērcētu un sadrupinātu mandeļu

Reklāma
Reklāma

* sāls, pipari, kanēlis pēc garšas

Mērcei

* 1/4 krūzes ābolu etiķa

* 1,5 tējkarotes kļavu sīrupa

* tējkarote olīveļļas

* tējkarote Dižonas sinepju

* krietna šķipsna kanēļa

* krietna šķipsna jūras sāls

Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 133
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Lapu salātus sagriež. Ja izmanto kale lapas un tās šķiet par cietu, var viegli apcept nelielā daudzumā olīveļļas. Sakapā mandeles (pirms tam var pamērcēt ūdenī, lai kļūst mīkstākas), sagriež zemenes un persikus. Ja izmanto krūmmellenes, arī tās pārgriež. Visas sastāvdaļas liek bļodā un pievieno turku zirņus, diedzētus kviešu graudus.

Pagatavo mērci: sajauc etiķi ar sinepēm, pievieno eļļu, sīrupu, kanēli un sāli.Salātiem uzlej mērci un tos pārcilā, lai labi sajauktos.Sastāvdaļas var mainīt, aizstāt ar citām ogām vai augļiem, sev tīkamām piedevām.

Leldes brokastis

CITI ŠOBRĪD LASA
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.