Grilēta laša fileja ar plaucētu olu, sierā sautētiem sparģeļiem un foreļu ikriem

 0

Sastāvdaļas 60 g kausētā siera “Rasa”, 360 g laša fileja bez ādas, 60 g saldā krējuma, 10 sparģeļu, 4 olas, 200 g sviesta, 100 g baltvīna, sāls, pipari, ½ laima, 40 g foreļu ikru, 30 g olīveļļas, 30 g krešu.

Reklāma
Reklāma
“Es esmu tev līdzās…” 5 pazīmes, ka tavi mīļie no aizsaules joprojām ir tuvumā un sargā
TV24
Tramps izvirza ultimātu Ukrainai: nekavējoties jāpārtrauc uguns esošajā frontes līnijā
VIDEO. Ar lāpstām un dzelžiem bruņojies “migrantu pūlis” plosās Putina galvaspilsētas Maskavas ielās
Lasīt citas ziņas

Kā gatavot? Laša filejai uzkaisa sāli un piparus, grilē no visām pusēm un cepeškrāsnī cep 3 minūtes. Sparģeļiem nogriež kātus, novāra sālsūdenī, kam pievienots nedaudz sviesta. Kausēto sieru ar saldo krējumu uz lēnas uguns silda, pieber sāli un piparus, pievieno noblanšētos sparģeļus un 3 min uz lēnas uguns sautē. Pārējo sviestu izkausē.

Bļodā iesit 2 olu dzeltenumus, pievieno vīnu, sāli un laima sulu, ūdens peldē puto, kamēr stingra masa, noņem no uguns, tievā strūklā lej sviestu un puto.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katlā vārošā sālsūdenī iesit 2 olas un vāra 1 minūti.

Uz šķīvja kārto sautētos sparģeļus, laša fileju, olu, uzlej mērci, uzliek ikrus un dekorē ar kresēm.

Gatavoja restorāna “Neiburgs”, TV šova “Mūsdienu Latvijas garša” dalībnieks Toms Godiņš

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.