Foto-Shutterstock

Pazemina asinsspiedienu, ārstē sāpes, atjauno asinsapgādi, pazemina svaru… 0

Latvijā medicīnas centros, kur piedāvā ārstēšanu ar dēlēm, izmanto Vācijā un Krievijā speciāli audzētas medicīniskās dēles. To izcelsmes piemērotību apliecina sertifikāts, pacientam ir tiesības to pieprasīt no hirudoterapeita.

Reklāma
Reklāma
Krievijas diktators Putins ir gatavs veikt nelielu militāru operāciju pret kādu no Baltijas valstīm
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Lasīt citas ziņas

Hirudoterapija jeb ārstēšana ar dēlēm var būt gan pamata ārstnieciskā metode, gan kā papildinājums vai profilaktiska metode kompleksā ārstēšanā. Hroniskiem pacientiem tā var palīdzēt samazināt lielās medikamentu devas, kas viņiem jālieto, un hirudoterapijas kursa beigās cilvēkam var pietikt ar minimālām uzturošām medikamentozām devām. Dēļu spēja sašķidrināt asinis, nodrošinot labāku asins plūsmu ne tikai lielajos, bet arī sīkajos asinsvados, tiek izmantota asinsrites traucējumu novēršanai. Tādēļ noderīga, ja ir asinsvadu sieniņu pārkaļķošanās, sašaurināšanās, asins sabiezējumu veidošanās, sīku asinsvadu plīsumi, varikozas vēnas un citas mūsdienās plaši izplatītas problēmas. Labāka asinsplūsma samazina trombu veidošanās iespēju, padara asinsvadu sieniņas elastīgākas, nodrošina labāku to caurlaidību.

Tas viss labvēlīgi ietekmē pacienta veselības stāvokli. Bez asins sabiezēšanu kavējošās vielas hirudīna dēles izdala arī fermentu, kas tieši pazemina arteriālo spiedienu, kā arī bioloģiski aktīvu vielu savienojumus, kas mazina iespēju veidoties aterosklerozei. Galvassāpju un migrēnas gadījumos procedūras ar dēlēm palīdz atslābināt spazmatiskos muskuļus, atjaunot asinsapgādi, kas sekmē lielāku skābekļa pieplūdumu organismam, veicina nervu šūnu reģenerāciju (dalīšanos un atjaunošanos), ļaujot cilvēkam aizmirst par sāpēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ārstēšana ar dēlēm ginekoloģisku saslimšanu gadījumā kavē iekaisuma procesus, normalizē imunitāti un uzlabo orgānu apgādi ar skābekli. Pēc dažiem hirudoterapijas mēnešiem sievietēm normalizējas menstruālais cikls, mazinās sāpes, dažu neauglības veidu gadījumā var pat
iestāties grūtniecība.

Dēļu bioloģiski aktīvās vielas veicina tauku nogulsnējumu sadalīšanos, tādēļ dēles var izmantot svara samazināšanā. Turklāt dēles stimulē endokrīno sistēmu, vielmaiņu, tādējādi dabiskā veidā tiek stimulēta organisma spēja atbrīvoties no liekajām “rezervēm”.

Skaistumkopšanā tās izmantojamas daudzveidīgu vizuālo defektu mazināšanā, piemēram, ja ir tumši loki, plakstiņu tūska, kas lielā mērā saistīta ar traucētu šķidrumu apmaiņu organismā, ar ko dēles ļoti labi tiek galā, sejas ādas izlīdzināšanā, jo dēles stimulē šūnu atjaunošanos, dalīšanos. Šis efekts palīdz risināt arī dažādas dermatoloģiskas problēmas, piemēram, ādas zvīņošanos, pastiprinātu blaugznu veidošanos u. c. Turklāt dēles siekalās esošajām vielām piemīt antibakteriāla iedarbība. Tas nozīmē – dēles iznīcina virkni baktēriju, sēnīšu, kas var kalpot
par dermatoloģiskās problēmas iemeslu.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.