Foto – Shutterstock

Skaistumam un valdzinājumam 0

Kosmētika nav tikai skropstu tušas un acu ēnas, lūpu krāsas un zīmuļi, bet arī speciāli līdzekļi, ko var iegādāties tikai aptiekās. Tie neārstē, taču ir zinātniski pamatoti, pārbaudīti preparāti – nomierinošas putas, mitrinošas mazgāšanās želejas, barojoši serumi, atjaunojošas maskas… Ja nav īsti skaidrs, kādi sejas kopšanas līdzekļi piemēroti konkrētajam cilvēkam, var pievērst uzmanību universāliem roku, kāju, ķermeņa vai matu kopšanas līdzekļiem. Noderīgs, piemēram, ir lūpu balzams, kura sastāvā ir D-pantenols un bēta karotīns, kas efektīvi baro sausas un sasprēgājušas lūpas, vienlaikus sargājot no saules kaitīgās iedarbības.

Reklāma
Reklāma

Vecākajai paaudzei

Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Tehniskais progress ir spēris platu soli – mājās lietojamās asinsspiediena mērīšanas ierīces jeb tonometri līdzinās profesionālai veselības aprūpei. Tikai jānospiež poga, un automātiskie tonometri iesūknē gaisu manšetē, lai veiktu procedūru. Daudzi ieprogrammēti tā, lai mērījumu atkārtotu 2–3 reizes un aprēķinātu vidējo aritmētisko rādījumu, parādot rezultātu ekrānā un atmiņā uzglabājot pēdējos mērījumus. Tie nosaka arī pulsu, bet dārgākie modeļi ļauj ieprogrammēt uzstādījumus, kas atbilst noteiktai sirds un asinsvadu sistēmas diagnozei, dažiem ir pat aritmijas indikatori!

Ar vēstījumu un humoru

Atkarībā no attiecībām ar dāvanas saņēmēju, viņa humora izjūtas vai vēlmēm veselīgām dāvanām piemērots ir soļu skaitītājs, glikometrs cukura līmeņa mērīšanai asinīs, alkometrs, elektroniskā zobu suka vai termometrs. Noder arī svari, kas nosaka ķermeņa masu un, ņemot vērā vecumu, dzimumu un augumu, aprēķina tauku un ūdens daudzumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielā izvēlē pieejami dažādi mājas trenažieri – tiem nav jābūt lieliem vai sarežģītiem, jo arī vingrošanas bumba, hanteles, espanderi vai steperi vienam palīdz stiprināt veselību, citam nomest svaru. Tas attiecas arī uz sporta klubu dāvanu kartēm. Galu galā pat vērtīga grāmata par veselīgu uzturu un ēdienu receptes atklāj rūpes par cilvēku, kam dāvana paredzēta. Protams, ja ir pārliecība, ka par to viņš priecāsies, nevis būs sarūgtināts. Dāvanai jābūt ne tikai no sirds, bet arī ar prātu!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.