Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto – LETA

Kam tiesības un kam pienākumi 25

“Vai “Rīgas namu pārvaldniekam” ir tiesības izrakstīt tikai rēķinus? Varbūt ir arī pienākums noskaidrot, kāpēc namā starp dzīvokļos un nama ievadā uzstādītajiem skaitītājiem veidojas tik liela ūdens rādījumu starpība?” jautā Eitviņas k-dze, “paskatoties rēķinus, sākot ar 2015. gada augustu, ūdens starpība ik mēnesi svārstās no 250 līdz 550 kubikmetriem. Vai viņi kaut ko ir darījuši, lai namā neveidotos tik liela ūdens starpība?”

Reklāma
Reklāma
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
Lasīt citas ziņas

Kā viņa uzzinājusi no santehniķiem un sertificētās laboratorijas darbiniekiem, esot tādi ūdens skaitītāji, ar kuriem var nobremzēt patērētā ūdens uzskaiti, ko daudzos dzīvokļos arī darot.

“Pārvaldniekam vajadzētu stingrāk uzraudzīt skaitītāju stāvokli. Ja ir aizdomas par nelikumībām, likt tos nomainīt pret citiem skaitītājiem, ar kuriem nevar krāpties. Bet, šķiet, ērtāk un vienkāršāk ir iedzīt izmisumā pensionāru, kuram likt samaksāt visu ūdens starpības parādu par 160 dzīvokļiem,” teic Leontīne Eitviņa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā viņa stāsta, “Rīgas namu pārvaldnieka” darbinieki ieteikuši sirmgalvei pašai apstaigāt nama 160 dzīvokļus, piedāvājot piedalīties šī ūdens starpības parāda dzēšanā…

Tādi esot noteikumi

Uzņēmumā “Rīgas namu pārvaldnieks” jautāju, vai patiešām ir tā, ka Leontīnei Eitviņai no pensijas tagad jāsamaksā ūdens patēriņa starpība par 160 dzīvokļiem. “Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāve Santa Vaļuma atbild apstiprinoši, jo tādi esot Ministru kabineta noteikumi, kuros noteikta kārtība, kā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu.

“Tie nosaka, ka dzīvokļa īpašnieks ūdens patēriņa starpību sadala atbilstoši atsevišķo dzīvokļa īpašumu skaitam. Šī kārtība nav spēkā, ja kāds dzīvokļa īpašnieks vismaz trīs mēnešus pēc kārtas nav iesniedzis ziņas par dzīvoklī uzstādīto ūdens skaitītāju rādījumiem. Mums šie noteikumi jāievēro,” skaidro Santa Vaļuma, “ūdens patēriņa starpība namā šai dzīvokļa īpašniecei aprēķināta, jo dzīvoklī uzstādīto ūdens patēriņa skaitītāju verifikācijas termiņš bija beidzies un triju mēnešu laikā pēc šī termiņa beigām viņa nebija iesniegusi mājas pārvaldniekam ūdens patēriņa skaitītāju nomaiņas vai verifikācijas aktus.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.