Foto – Shutterstock

Iepazīstieties – baklažāns, kolrābis un fenhelis! Kas šajos dārzeņos labs? 0

Kolrābi dēvē par neparasto kāpostu

Reklāma
Reklāma

Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā
Lasīt citas ziņas

Šoreiz burkānam un kāpostam paslīdam garām. Piestājam pie plaukta, kur tumši zilganos sānus gozē baklažāns un kolrābis, bet līdzās dīvainis fenhelis kā saplacināts sīpols ar diļļu ūsām. Iepazīstam šo savdabīgo trijotni.

Kolrābis pēc uzturvērtības tas pielīdzināms ziedkāpostam, satur daudz C vitamīna un arī vielas, kam piemīt pretvēža īpašības. Nedaudz kraukšķīgs, ar maigu, saldenu garšu.Ja grasās likt salātos, kolrābi vēlams nomizot. Ja tas nav pāraudzis, var sagriezt šķēlītēs un grauzt tāpat.

CITI ŠOBRĪD LASA
Ja vēlas gatavot, der zināt, ka uzturvērtību tas vislabāk saglabā sautētā vai tvaicētā veidā. Labi sader ar zivi vai sautētiem dārzeņiem. Tā garšai piestāv majorāns un lociņi.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.