Foto – LETA

Tu neesi beidzis sportot, ja neesi atsildījies 0

Atsildīšanās pēc treniņa ir tikpat nozīmīga kā iesildīšanās. Tā nomierina ķermeni un paātrina tā atjaunošanos pēc fiziskās slodzes, kas ir īpaši svarīgi bērniem, lai jau nākamajā dienās nesāpētu kājas un mugura, savukārt bērniem nezustu vēlme sportot.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

1. Kolīdz pabeidz sportošanu, ļauj elpošanai un sirdij nomierināties, veicot dziļu ieelpu un stiepjoties ar rokām uz debesīm, izelpojot noapaļo muguru, noliecies uz priekšu un kājas turi pilnīgi taisnas. Veic piecas nesteidzīgas ieelpas un izelpas.

2. Noliecies uz priekšu, ceļgali ir taisni, viegli pagriez augumu uz vienu un otru pusi, ļauj, lai pastiepjas augšstilbu aizmugure un muguras lejasdaļā viens un otrs sāns.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Pieturoties pie atbalsta, saliec uz aizmuguri vienu kāju, pieturi pēdu ar roku, ceļgalus turi tuvu. Ļauj, lai pastiepjas un atslābinās augšstilba priekšpuse. Atkārto ar otru kāju tāpat.

4. Stāvot ar skatu pret atbalstu (piemēram, sienu) pieliec rokas pie tā, ar vienu kāju sper soli atpakaļ un, tuvinot aizmugurējās kājas papēdi zemei, ļauj, lai pastiepjas tās apakšstilbs. Atkārto ar otru kāju tāpat.

Pareizi izvēlēts ēdiens – mazā sportotāja labsajūtas pamats

Lai sportotu kā čempions, ir jāēd kā čempionam. Tas gan nenozīmē pārēšanos ar smagiem un neveselīgiem ēdieniem. Pirms sporta apēstās ātrās uzkodas, saldumi un gāzētās limonādes sporta laikā var izraisīt vēdera sāpes. Vislabāk divas stundas pirms sportošanas ir apēst spēcinošu putru ar augļiem vai kādu citu ierastu un vieglu brokastu maltīti, piemēram, graudaugu musli ar pienu vai jogurtu. Savukārt pēc skrējiena vai sporta nodarbības izsalkumu palīdzēs remdēt riekstu sauja, svaigu ogu kastīte vai kāds auglis, piemēram, banāns vai ābols – šie produkti sniegs bērnam izsīkušo enerģiju. Ja zini, ka nespēsi pretoties saldumiem, pēc aktīvās sportošanas tu noteikti vari atļauties kādu gabaliņu tumšās šokolādes vai batoniņu ar žāvētiem augļiem un graudaugiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.