Foto – Shutterstock.com

4. Viņš vienmēr ir mierīgs un nesatricināms 0

Ne tikai spēja lasīt citu cilvēku emocijas, bet arī prasme patiesi izpaust savējās, ir svarīga emocionālās inteliģences sastāvdaļa. Ja saskarsmē vienmēr ir grūti uzminēt, kā viņš jūtas šajā brīdī (it īpaši, ja parasti tu labi lasi citu cilvēku emocijas), tad, visticamāk, iekšējais jūtīgums nav viņa stiprā puse.

Reklāma
Reklāma

5. Viņa emocijas izpaužas nevietā

Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

Viņš joko bērēs vai cilvēku lokā, kuri nav noskaņoti uz jokiem. Viņš stāsta stāstus, kas nevienam nešķiet asprātīgi un tiek uzklausīti tikai aiz pieklājības. Nē, viņi necenšas kādu apvainot vai aizskart, vienkārši viņi nesajūt, kā tiek uztverti no citu puses.

6. Viņš izvairās no cilvēkiem, kam vajadzīgs psiholoģisks atbalsts

CITI ŠOBRĪD LASA

Bēdu vai iekšējo šaubu izpausmes biedē cilvēkus ar zemu emocionālo inteliģenci. Viņi nezina, kā uzvesties, un grib izvairīties no tādām tikšanās reizēm.

7. Viņš neprot paust līdzjūtību

Bieži citas personas nomāktību, depresiju viņi vienkārši nepamana. Pat tad, ja galu galā viņš saprot, ka otrs jūtas slikti, viņš nespēj atbalstīt, sniegt siltuma sajūtu un izpaust līdzjūtību. Vairumā gadījumu viņš nejūt šādu nepieciešamību, bet pat tad, ja gribētu kaut ko pateikt, nezina, kas tas varētu būt.

8. Viņš nesajūt, ko vēsta balss tonis

Informāciju par savu emocionālo stāvokli mēs sniedzam arī ar runas intonāciju, toni. Ja partneris sarunā pa tālruni un, tevi neredzot, nespēj saklausīt, ka esi priecīga vai bēdīga, tas arī norāda, ka viņš var nepamanīt tavas jūtas.

9. Viņš nekontrolē savu balsi

Dažreiz pārāk ekspansīvas un skaļas emociju – pozitīvu vai negatīvu – izpausmes, norāda, ka cilvēks slikti apzinās un kontrolē savu iekšējo stāvokli, noskaņojumu. Tas savukārt parāda zemu empātijas līmeni.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.