Foto – Shutterstock

Esi atbildīga un mīli sevi! 0

Soli pa solim – veic pašpārbaudi!

Pirms ķeries pie svarīgā uzdevuma, atceries – mums katrai krūtis ir citādākas un lielākoties asimetriskas. Viena krūts nedaudz lielāka par otru, varbūt kādai krūtsgali ir nedaudz ievilkti uz iekšu kopš dzimšanas… Tu pati zini, kādas ir tavu krūšu īpatnības, tāpēc nesatraucies, ja tās neatbilst tādām, kas tiek uzskatītas par perfektām. Tev tavas krūtis ir perfektas. Pievērs uzmanību izmaiņām – ja tādas notiek, dodies pie ārsta.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Lasīt citas ziņas

1. Nostājies pie spoguļa, nolaid rokas gar sāniem un apskati sevi – abām krūtīm jābūt vienādām, apaļām (apakšā jāveido loks) un krūtsgaliem jābūt izspīlētiem uz priekšu. Jāsatraucas tad, ja pēkšņi viena krūts palielinājusies vai kāds no krūtsgaliem pēkšņi ir ievilkts vai skatās uz sāniem, nevis taisni.

2. Abas rokas aizliec aiz galvas un atkal apskati savas krūtis spogulī. Ja tās abas saglabā savu formu un neviens no krūtsgaliem neieraujas, viss kārtībā.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Paņem krūtsgalu divos pirkstos un uzmanīgi saspied, lai abi pirksti tā kā saiet kopā. Ja krūtsgals vesels, starp taviem pirkstiem būs tikai āda un plāni piena vadiņi un nebūs nekādu izdalījumu. Tad vēlreiz abus krūtsgalus pārbaudi, satverot un paspiežot tos kādu centimetru tālāk. Blīvs, tāds kā iestīvināts krūtsgals liecina, ka kaut kas tomēr īsti labi nav, bet ar steigu jādodas pie ārsta, ja parādās asinslāsīte vai citi izdalījumi.

4. Tagad vienu roku aizliec aiz galvas, bet ar otru iztausti pretējo krūti (labā roka, kreisā krūts un otrādi). Dari to ar četriem pirkstiem (īkšķim dod atpūtu), tā kā izspaidot krūti. Rūpīgi iztausti katru laukumu.

5. To pašu izdari ar apļveida kustībām, turot vienu roku aiz galvas, lai iztaustāmā krūts ir brīvāka.

6. Pārbaudi arī rajonu no krūts līdz paduses vidusdaļai. Tur iestiepjas piena dziedzera daiviņa un limfmezgli, kur ļaundabīgais audzējs var veidot metastāzes. Ja paduse ir tukša, ar bedrīti, viss kārtībā.

7. Ar vienu roku piepacel krūti un ar otru – pretējo pārbaudāmajai krūtij – iztausti visu līniju zem tās. Lai gan ārkārtīgi reti, tomēr ir krūts vēža veids, kas aug tieši zem krūts, nevis pašā dziedzerī.

8. Tagad visu iepriekš aprakstīto, izņemot apskati pie spoguļa, veic guļus. Kāpēc? Jo nav zināms, kura no pozām labāka krūšu apskatei – guļus vai stāvus. Dažkārt tieši guļus pozā kādu veidojumu iespējams sataustīt, bet stāvus ne.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.