Foto: LETA

Pēc simtiem tūkstošu adītāju aptaujas datiem – viņas visas nosauc stresa mazināšanu un radošu izpausmi kā galvenās adīšanas priekšrocības. 8

Starp viņām ir kādas priekšlaicīgi dzimušas meitenītes tēvs. Pēc viņa vārdiem, to piecu nedēļu laikā, kurus meitiņa pavadīja intensīvās terapijas nodaļā, “apmācība cepurīšu adīšana deva cerību un palīdzēja nejusties bezpalīdzīgam. Tas ir hobijs, ar kuru esmu nopietni aizrācies, un tas joprojām palīdz man tikt galā ar stresu darbā, kā arī palīdz atrast laiku problēmu risinājumam”.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

Tomēr, ja rokam dziļāk, tad guvums no adīšanas iziet tālu ārpus cīņas ar stresu un radošuma baudas robežām.

Piemēram, trenere no Toronta Karena Zila Heisa ir izstrādājusi adīšanas terapijas programmu. Programma vērsta uz to, lai palīdzētu smēķētājiem atteikties no kaitīgā ieraduma, kā arī palīdzētu pārdzīvot smagas nelaimes, tai skaitā arī vēzi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt skolu un cietumu administrācijas atzīmē, ka rokdarbu programmai piemīt nomierinošs efekts, un tās uzlabo sociālas prasmes. Turklāt nepieciešamība sekot instrukcijām grūtu rokdarbu shēmu gadījumos var uzlabot arī bērnu prasmes matemātikā.

Daži cilvēki uzskata, ka darbs ar rokām palīdz viņiem kontrolēt savu svaru.

Vienkārši tāpēc, ka smēķēt adīšanas laikā ir tehniski sarežģīti – kad rokas tur adāmadatas un tamborējamo adatu, tad prāts nedomā ne par ēdienu, ne par bezjēdzīgām uzkodām aiz garlaicības.

Pēc padzīvojušu adītāju sacītā, cītīgs darbs ar dziju labvēlīgi ietekmē pirkstu asinsvadus artrīta gadījumā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.