Austeru sānause
Austeru sānause
Austeru sānause

UZZIŅA 1


• Lai gan šampinjoniem lielāka nozīme ir to uzturvērtības dēļ, franči šīs sēnes uzskata par sirds un asinsvadu slimību profilakses līdzekli, jo sastāvā ir sirdi stiprinošas minerālvielas un vitamīni. Savukārt ķīnieši šampinjonus iesaka sievietēm, kuras bērnus baro ar krūti, jo šajās sēnēs esošās vielas veicina laktāciju un paaugstina imunitāti. Līdzīga vērtība ir portobello – pāraugušiem šampinjoniem līdzīgām sēnēm ar brūnu cepurīti.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

• Austrumāzijā augsti vērtē arī šitake sēnes. Ķīniešu medicīnā tām pat ir liela nozīme enerģijas atjaunošanā un dzīves ilguma pagarināšanā. Šitake stiprina imūnsistēmu, apkaro vēža šūnas, aizkavē novecošanu un mazina holesterīna līmeni asinīs.

• Afrodīzija – dzimumtieksmi veicinoša – slava piemīt austersēnēm. To sastāvvielas arī spēcina imūnsistēmu.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ne mazums vērtīgu īpašību piedēvē zemestaukiem – tautas medicīnā tas ir populārs līdzeklis vēža profilaksē un papildlīdzeklis starp ķīmijterapijas un staru terapijas kursiem, jo samazina toksicitāti un imūndepresiju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.