Laura Mangule, žurnāliste 0


Laura Mangule, žurnāliste. Foto – Matīss Markovskis

Mūsu mājā dzīvo vēl četri cilvēki, bet viņu paradumus, protams, negrasos mainīt. Eksperimenta laikā cenšos nodalīt savus produktus no pārējiem, lai saprastu, cik daudz patiesībā izmetu.

Es sevi dēvēju par diezgan taupīgu izšķērdētāju. Vienmēr izplānoju, cik porciju būs nepieciešams. Ja tomēr kaut kas paliek, saglabāju trauciņā nākamajai ēdienreizei. Miskastē nonāk dažādas mizas un serdes, avokado un nektarīna kauliņi, paprikas viduči, ziedkāpostu un brokoļu lapas, olu čaumalas, kafijas un tējas biezumi vai maisiņi. Vienīgā īpatnība, kas man iepriekš nav bijusi raksturīga, – gatavojot sautējumu vai ēdot brokastu maizi, nolobu tomāta mizu. Vasaras dzelteno tomātu miziņas ir grūti sakožamas.

Izšķērdības gadās, ēdot ārpus mājas. Kafejnīcu porcijas nereti man ir par lielu. Kādu dienu atstāju uz šķīvja pusporciju rīsu ar sēņu mērci, citreiz – trešdaļu porcijas rīsu ar burkānu salātiem. Droši vien jau sākumā jālūdz ēdienu ielikt līdzņemšanas traukā.

Esmu izmēģinājusi arī dažādas mobilās aplikācijas maltīšu plānošanai. Piemēram, College Meal planner ļauj fiksēt ēdienreizes, iegādātos produktus, to izmaksas un secināt, kam tiek iztērēts visvairāk. Savukārt ar Meal Planner Pal var izveidot pirkumu sarakstu, uzlikt atgādinājumu par to, ka no saldētavas jāizņem gaļa vai cikos jāgatavo vakariņas, bet Meal Planner and Food Manager piedāvā receptes un izveido pirkumu sarakstu tavā vietā.

Jāatzīst, ka man aplikācijas tomēr nepalīdz, jo pēc pāris dienām aizmirstu par to eksistenci.

 

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.