Vizīte pie ārsta 3

Lai pārliecinātos, kas izraisījis veselības traucējumus, jāveic visi izmeklējumi, ko paģēr fiziskais stāvoklis. Ja iegūtie rezultāti nespēj izskaidrot simptomus, ir iemesls uzskatīt, ka traucējumi saistīti ar veģetatīvo distoniju.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Ātrākie pašsajūtas uzlabošanas līdzekļi ir antidepresanti. Psihiatre Inga Zārde mierina, ka mūsdienās šajā zāļu grupā ir preparāti, kas būtiskas blaknes neizraisa un nerada atkarību. Terapijas kurss parasti ilgst vairākus mēnešus. Tomēr, ja nekas nemainās cilvēka ikdienā, domāšanā un attiecībās, arī pēc zāļu lietošanas pārtraukšanas simptomi var atjaunoties ar jaunu sparu.

Cita efektīva ārstēšanas metode ir psihoterapija, kas palīdz meklēt problēmu cēloņus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izteiktu simptomu gadījumā visiedarbīgākā ir antidepresantu un psihoterapijas kombinācija. Savukārt vieglākās situācijās pietiek ar meditāciju, fizioprocedūrām, vingrošanu, adatu terapiju un jogu.

Neviens nedrīkst būt viens

Stress gan ir mūsdienu cilvēka neatņemama dzīves sastāvdaļa un nelielās devās pat ir veselīgs, jo palīdz labāk un mērķtiecīgāk koncentrēties darāmajam, taču, ja notiek ilgstoši un nepārtraukti, tas jau kļūst toksisks ķermenim un garam. Tāpēc nedrīkst aizmirst par savu emocionālo labsajūtu. Smiekli un pozitīvas emocijas samazina stresa hormonu līmeni, uzlabo imunitāti, palielina skābekļa daudzumu organismā.

Katram nepieciešams vismaz viens cilvēks, kuram uzticēties, ar kuru dalīties, būt kopā un kurš palīdzēs saprast, kas dzīvē ir svarīgākais patlaban un ko var atlikt uz vēlāku laiku.

Prasme ieklausīties savā ķermenī dod tam nepieciešamo atpūtu. Labsajūtai vajadzīgas uzturvielas pareizās proporcijās un piemērota fiziskā slodze. Tas viss palīdz uzturēt možu garu un skaidru galvu, pasargā no sirds un asinsvadu slimībām, diabēta, dažām vēža formām, locītavu problēmām un depresijas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.