Foto: Shutterstock

Vispirms ārstē saudzīgi 2


Spondilozes ārstēšanā vispirms izmēģina konservatīvas metodes, piemēram, medikamentozu terapiju, fizikālās medicīnas procedūras, blokādes, ikdienas režīma maiņu. Pacientam var palīdzēt arī ārstnieciskā vingrošana – fizioterapeits iemāca pareizi nostiprināt jostas daļas muskulatūru, atslogot muguru, izmantojot relaksējošas pozas, stiept kakla un plecu muskuļus u.tml.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Lasīt citas ziņas

“Katra operācija ir agresīva iejaukšanās, tādēļ ķirurgam jābūt pilnīgi pārliecinātam, ka tā palīdzēs. Lai to noskaidrotu, ļoti svarīgi ir kvalitatīvi izmeklējumi. Pirms operācijas bieži vien konsultējos arī ar citiem speciālistiem, piemēram, neirologiem, endokrinologiem, pat psihiatriem, jo sāpes var būt arī tikai pacienta iztēles auglis,” saka J. Puriņš. “Operācijas metodi un apjomu nosaka bojājumu smagums, gan pacienta ikdienas aktivitātes – vai viņš ir sportists, kam jāsasniedz augsti rezultāti, vai biroja darbinieks.”

Neirologs iesaka spondilozes pacientiem nemeklēt unikālas metodes, brīnumzāles, dziedniekus, jo viss, kas vajadzīgs, ir labs, pieredzējis, tautā atzīts ārsts – tad viss izdosies.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.