2. Kartupeļi 0

Foto: Rangizzz/SHUTTERSTOCK

Mūsu iecienītākais ogļhidrāts atkausēts kļūst mīksts un graudains. Tas nav derīgs ne biezeņiem, ne frī kartupeļiem.

Ūdens atdalās no cietes, kas izraisa nepatīkamu tekstūru – tik sliktu, ka pat jenoti no tās atteiktos.

Tomēr vārīti vai daļēji vārīti kartupeļi (piemēram, blanšēti) saldētavu pacieš labāk. Veikalā nopērkamie saldētie kartupeļu izstrādājumi tiek īpaši apstrādāti ar konservantiem vai citām metodēm, lai saglabātu garšu un tekstūru pēc sasaldēšanas.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.