
Nevis šķīvis, bet baktēriju perēklis: 7 bīstamas kļūdas, ko visbiežāk pieļaujam, mazgājot traukus 0
Trauku mazgāšana lielākoties tiek uztverta kā vienkārša ikdienas nodarbe, kas neprasa īpašas prasmes vai zināšanas. Taču tieši šis process būtiski ietekmē ne vien virtuves kopējo tīrību, bet arī mūsu veselību. Ja trauki netiek mazgāti pareizi, pat šķietami tīri trauki var kļūt par īstu baktēriju perēkli.
Netīrs sūklis – baktēriju oāze
Mazgāšanas sūklis bieži vien ir viens no visnetīrākajiem priekšmetiem virtuvē. Tas nepārtraukti atrodas mitrumā, nonāk saskarē ar taukiem un ēdiena paliekām, bet reti kurš tam pievērš īpašu uzmanību. Mitrs, silts un organisko vielu bagāts sūklis rada labvēlīgu vidi dažādu mikroorganismu vairošanai, un tas nozīmē, ka izmantojot netīru sūkli, baktērijas var tikt pārnestas uz tikko mazgātiem traukiem, padarot tos faktiski netīrus vēl pirms tie tiek nosusināti vai novietoti nožūšanai. Tādējādi, pat ja jūs rūpīgi mazgājat traukus, visa piepūle var būt veltīga, ja tiek izmantots netīrs sūklis.
Lai no tā izvairītos, ir svarīgi ieviest vienkāršu, bet efektīvu sūkļa kopšanas rutīnu. Pēc katras mazgāšanas reizes sūklis jāizskalo ar karstu ūdeni un rūpīgi jāizspiež, lai tajā nepaliktu lieks mitrums. Tomēr, pat rūpīgi kopjot, nevajadzētu sūkli lietot ilgāk par divām nedēļām. Ja mazgājat bieži vai sūklis sāk izdalīt nepatīkamu smaku, tas jāmaina uzreiz.
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.