pexels.com/Kampus Production

Nevis šķīvis, bet baktēriju perēklis: 7 bīstamas kļūdas, ko visbiežāk pieļaujam, mazgājot traukus 0

Trauku mazgāšana lielākoties tiek uztverta kā vienkārša ikdienas nodarbe, kas neprasa īpašas prasmes vai zināšanas. Taču tieši šis process būtiski ietekmē ne vien virtuves kopējo tīrību, bet arī mūsu veselību. Ja trauki netiek mazgāti pareizi, pat šķietami tīri trauki var kļūt par īstu baktēriju perēkli.

Reklāma
Reklāma

Netīrs sūklis – baktēriju oāze

Drošākās un nedrošākās Latvijas pilsētas, kur atrasties “X” stundā: mākslīgā intelekta prognoze
Siliņa gatava lauzt izdienas pensiju veco kārtību: “Nevaram atļauties, ka prokurors 50 gados pamet darbu”
Kokteilis
10. jūlijā mūs apspīdēs Briežu pilnmēness – tas īpašā veidā ietekmēs visas zodiaka zīmes
Lasīt citas ziņas

Mazgāšanas sūklis bieži vien ir viens no visnetīrākajiem priekšmetiem virtuvē. Tas nepārtraukti atrodas mitrumā, nonāk saskarē ar taukiem un ēdiena paliekām, bet reti kurš tam pievērš īpašu uzmanību. Mitrs, silts un organisko vielu bagāts sūklis rada labvēlīgu vidi dažādu mikroorganismu vairošanai, un tas nozīmē, ka izmantojot netīru sūkli, baktērijas var tikt pārnestas uz tikko mazgātiem traukiem, padarot tos faktiski netīrus vēl pirms tie tiek nosusināti vai novietoti nožūšanai. Tādējādi, pat ja jūs rūpīgi mazgājat traukus, visa piepūle var būt veltīga, ja tiek izmantots netīrs sūklis.

Lai no tā izvairītos, ir svarīgi ieviest vienkāršu, bet efektīvu sūkļa kopšanas rutīnu. Pēc katras mazgāšanas reizes sūklis jāizskalo ar karstu ūdeni un rūpīgi jāizspiež, lai tajā nepaliktu lieks mitrums. Tomēr, pat rūpīgi kopjot, nevajadzētu sūkli lietot ilgāk par divām nedēļām. Ja mazgājat bieži vai sūklis sāk izdalīt nepatīkamu smaku, tas jāmaina uzreiz.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.