Foto – Anda Krauze

Pats gatavo beici 1


Ja nepieciešams, koka virsmu apstrādā ar smilšpapīru, lai būtu līdzenāka. Sienai paredzēto materiālu viņš tikai nokrāsojis, izmantojot padomju laika putekļu sūcēju, ar ko uz dēļiem uzpūtis būvmateriālu veikalā nopērkamo mēbeļu krāsu, bet plauktiņus, galdiņus un citas mēbeles piesūcinājis ar lineļļu, kam pievienots krāsas pigments.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

– Lai būtu lētāk, no rapšu eļļas ražotāja “Iecavnieks & Co” iegādājos pārtikai izbrāķēto lineļļu. Ielēju spainī, pievienoju izvēlēto pigmentu (2 litriem eļļas – aptuveni 2 ēdamkarotes pigmenta; ja vēlas tumšāku toni, vajag vairāk pigmenta) un aptuveni stundu karsēju uz elektriskās plīts, – atklāj Jānis un piebilst, ka lineļļu vislabāk karsēt uz elektriskās plīts, jo iespējams uzturēt vienmērīgu temperatūru. Viņš brīdina – lineļļa var aizdegties, ja karsējot sasniegta temperatūra virs +200 °C. – Lai uz koka uzklātā beice ātrāk nožūtu, lineļļai pielej terpentīnu (2 litriem aptuveni 100 mililitru terpentīna). Maisījums jākarsē vismaz stundu.

Lineļļas beici uz paletēm viņš klājis divreiz ar otu. Beice dziļi iesūcas dēļos un izceļ koksnes struktūru, viņš skaidro.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.