Tītara kotletītes ar šampanieti 1

Sastāvdaļas

Kotletītēm:
450 g maltas tītara gaļas
1/2 vidēja sīpola, smalki sagriezta
1 rīsu cepums, sadrupināts
1 ola
1/2 tējkarotes sāls
malti pipari pēc garšas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 92
Lasīt citas ziņas

Mērcei:
200 ml tomātu pastas
~ 100 g dzērveņu cukura sīrupā
1/2 tējkarote Dižonas sinepju
tase šampānieša*

Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Ar rokām sajauc visas kotlešu sastāvdaļas, salipina 2,5-3 cm lielas bumbiņas, ja paredzēts pasniegt kā uzkodu; ~ 5 cm, ja pasniegsiet kā pamatēdienu, un uzliek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.Cep 15 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mērcei sajauc visas sastāvdaļas lielā katlā un karsē uz stipras uguns, kamēr sāk vārīties. Pievieno gatavās kotletītes un samaisa, lai tās pārklātos ar mērci.

Samazina karstumu un ļauj izkarst 10 minūtes, neuzliekot vāku.

Ja plānots pasniegt kā uzkodu, katrā kotletītē iesprauž zobu bakstāmo.

*Alkoholiskie dzērieni karsēšanas procesā zaudē alkohola saturu, tādēļ ēdiens piemērots arī bērniem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.