Foto-Shutterstock

Pret pumpām 1

Pieaugušām sievietēm akni ārstē ar hormonālās kontracepcijas vai citiem specifiskiem hormonu preparātiem. No lokālajiem līdzekļiem par visiedarbīgākajiem atzīst retinoīdus, benzilperoksīdu un azelaīnskābi saturošus līdzekļus, no kuriem pēdējos parasti lieto vasarā. Ja ir neregulāras mēnešreizes un problēmas ar grūtniecības iestāšanos, vispirms jāpārbauda olnīcu veselība.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Aptuveni 30 gadu vecumā mēdz attīstīties arī cita ādas slimība – rozācija, kad izsitumus pastiprina saules ultravioletais starojums. Aknes gadījumā ādas stāvoklis tā ietekmē parasti uzlabojas, taču, ja ir dziļi izsitumi, noteikti jālieto aizsargkrēms.

Kaut gan saules gaisma iedarbojas dezinficējoši, pinnes nevajadzētu ārstēt sauļojoties, jo āda zaudēs elastību un tiks veicināts tauku dziedzeru iekaisums.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc pēdējiem atzinumiem, lai taukaina āda saglabātu elastību, nav ieteicams to attaukot, jo tādējādi āda tiks kairināta un vairosies baktērijas. Ādas nomierināšanai jāizvēlas tā sauktie hidrofilie krēmi, bet dezinficēšanai – micelārie šķīdumi.

Spirtu saturošie līdzekļi ieteicami nevis ikdienā, bet tikai iekaisuma gadījumā un ja āda nav izteikti sausa. Ja, mazgājoties ar ūdeni, rodas velkoša sajūta, labāk izmantot nevis ziepes, bet gan speciālus kopšanas līdzekļus.

Vajadzētu atturēties no kārdinājuma pumpas izspiest, jo, sakairinot tauku dziedzerus, strutas izplatīsies apkārtējos audos un var veidoties rētas.

KONSULTĒJUSI “VESELĪBAS CENTRA 4” ESTĒTISKĀS DERMATOLOĢIJAS KLĪNIKAS DERMATOLOĢE LINDA KAPTEINE

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.