Foto – LETA

Galvenais – radīt telpu, kur cilvēks jūtas brīvs 0

Pēc Vinetas Saulītes teiktā, neviens meistars ar savu piekopto rituālu otru pirtnieku neatkārto. „Es pati eju pie pirtniekiem un zinu, kā ir,” viņa turpina. „Un tāpēc runāju par saviem rituāliem, ko es taisu pirtī vai uz kuriem es aicinu cilvēkus. Ja man prasa, cik bieži vispār jāiet pirtī, es saku: kā minimums vajadzētu piecas reizes gadā. Visos saulgriežos, saustāvjos (rudenī, pavasarī, vasarā, ziemā). Un pirms savas dzimšanas dienas. Un šie tad četri rituāli, un piektais – dzimšanas dienas – rituāls man ļoti patīk arī pašai.

Reklāma
Reklāma
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
Lasīt citas ziņas

Ko es saviem pirtsmīļiem piedāvāju? Pieminētās pirtīžas. Un tad vēl tādu rituālu kā līgavas muguras mazgāšana laikā, pirms līgava iziet pie vīra.

Un kas tādā rituālā ir? Rituāls pats par sevi, ja paskatās internetā, ko rituāls nozīmē, – tas ir cilvēku darbību kopums, kas parasti tiek izpildīts ar simbolisku ievirzi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja mēs runājam par pirti, par pirts rituāliem mūsdienās, es nepretendēju uz guru, bet uz savu pieredzi un zināšanām, uz to informāciju, ko es saņemu. Mani pirts rituāli ir tas, kā es tos jūtu. Un jūtu, pamatojoties uz tām pamatvērtībām, kuras latviešiem ir trīs. Tātad Dievs. Tātad Daba. Tātad Darbs.

Tas, ko mēs katrs pirtnieks liekam tur iekšā, ir katra pirtnieka meistarība, zināšanas, prasme, sajūtas. Un, manuprāt, galvenais ir telpas radīšana. Spēja radīt pirtsmīlim tādu telpu, kurā viņš jūtas brīvs un atraisīts, kurai uzticas, kurā pirtsmīlis grib strādāt. Es noteikti neesmu tas pirtnieks, kurš pirtsmīļa vietā izdarīs to, kas viņam pašam ir jādara.

Es teiktu tā, ka 100% gadījumu uz pirti jānāk ar mērķi. Un katram pirtsmīlim ir savs mērķis, tāpat tāds ir arī katrai pirtiņai. Es nekad nejautāju, lai pirtsmīļi šo mērķi pasaka man. Es viņiem saku: ja jūs vēlaties, varat to pateikt skaļi, tad es to zināšu, bet, ja ne, droši paturiet pie sevis, un lielākā daļa tā arī izdara.

Nākot uz pirti, pirtsmīlim vispirms ir jāapzinās, ko viņš, bet ko ne. Un jāpieņem lēmums, ka viņš tiešām darīs to, lai sasniegtu savu mērķi. Un tad jau noteikti sekos rīcība.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.