Foto – Dievietei.lv

Sāk atjaunoties 0

Pirmajā karsēšanās reizē neko nevajadzētu pasākt, tikai iesilt, sagaidīt, kamēr sāk tecēt pirmie sviedri, un tad noskaloties. Otrajā karsēšanās reizē norīvējas ar speciālu pirts sāli vai arī pašgatavotu sāls un sodas maisījumu, kam pievieno kādu ēterisko eļļu pēc patikas, piemēram, sezama vai mandeļu ēterisko eļļu. “Ieteicams izmantot jūras sāli, ko sajauc ar sodu attiecībā 1:1. Šis maisījums mehāniski notīra ādu, mīkstina to, veicina sviedru izdalīšanos. Taču jāņem vērā, ka sāli nevajag lietot, ja uz ādas ir nobrāzumi vai brūces, jo kodīs,” paskaidro lietpratēja un piebilst, ka āda jāskrubē tik ilgi, kamēr tas šķiet patīkami. Nevajag pārspīlēt!

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 10
Lasīt citas ziņas

Kad pēc pirmā pēriena ķeras pie atmirušās ādas noskrubināšanas jeb pīlinga, var noberzties ar maisījumu, kas pagatavots no samaltām auzu pārslām, kam pievienota, piemēram, greipfrūtu, lavandas, citronu vai bazilika ēteriskā eļļa, – kas nu kuram labāk patīk. Agrita teic – pēc šā maigā skrubja āda ir kā ar plānu vaska kārtiņu pārklāta, kļūst mīksta un samtaina.

Var izmantot kukurūzas putraimus. “Tie ir pietiekami asi, lai derētu skrubēšanai, un arī baro ādu. Ļoti maigs un barojošs skrubis ir samaltas mandeles, ja to var atļauties. Mandeles var jaukt kopā ar auzu pārslām un piepilināt kādu ēterisko eļļu. Nomierinoša iedarbība ir sandalkoka, arī lavandas eļļai.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Daži ir iecienījuši kafijas biezumus, taču tie diemžēl aizdambē kanalizācijas caurules. Lai no tā izvairītos, ķermeni ar kafijas biezumiem var apstrādāt pirts priekštelpā, nevis uz lāvas, iesaka Agrita Kalsnava.

“Uz pirti noteikti vajadzētu paņemt līdzi mālus, vai tie būtu baltie vai zilie, vienalga. Tiem piemīt spēja no organisma izvilkt šlakvielas.” Pirtsmīle uzteic minerālvielām un mikroelementiem bagāto mālu kā ļoti labvēlīgu dabīgu līdzekli cilvēka ādai un organismam kopumā. “Tam var pievienot olas dzeltenumu un kādu ēterisko eļļu – tad tā jau būs maska.”

Ar māliem noziež ķermeni, kad tas ir izsildīts un veikta ādas skrubēšana ar sāls un sodas maisījumu. Noziežas no galvas līdz kājām un pasēž pirts priekštelpā. Ja kāps uz lāvas, māls karstumā notecēs, viņa paskaidro.

Nobeigumā uz siltas ādas var uzklāt plānu medus kārtiņu un pasēdēt pirts priekštelpā. Pēc tam ieiet pirtī un vēl izsildās. “Jau pēc viena pirts apmeklējuma ādas stāvoklis uzlabosies, bet vēl vairāk – pašsajūta,” ir pārliecinājusies Agrita Kalsnava. “Ja vēlas, lai šis efekts būtu noturīgs, pirtī jāiet reizi nedēļā visa gada garumā, ziemā var arī divas reizes.”

Viņa aicina ieklausīties organismā – vai tas grib karsēties uz lāvas divkārt vai trīskārt, vai prasās kārtīgi noskrubēties vai to darīt maigāk. “Organismam ir jāiedod tas, ko tam tobrīd visvairāk vajag. Nav ikreiz jādarbojas pēc nemainīgas shēmas.”
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.