Apgaismotie un paklīdušie 0

Daži gari reiz bijuši cilvēka, bet daži – universālās esamības daļa. Šīs būtības nevēlas dvēseles gaismu, jo gūst apmierinājumu no destruktīvām izpausmēm. Šie gari cenšas radīt disharmoniju. Tāda ir viņu funkcija. Reizēm tie palīdz cilvēkam iegūt informāciju par to, kas notiek astrālajā pasaulē vai kas notiks rīt vai parīt. Viņiem piemīt tādas spējas, jo garu pasaule ir augstāka par fizisko. No tās vieglāk novērot notiekošo fiziskajā plānā. Taču no fiziskās pasaules ir ļoti grūti iekļūt garu jeb tā dēvētajā vitālajā pasaulē. Tam nepieciešamas okultās zināšanas vai spiritisms. Ir gari, kas pārņem visu cilvēka būtību, uzturot ar viņu saikni. Rezultātā cilvēks var kļūt apsēsts. Reizēm tādā stāvoklī cilvēks pareģo daudz ko tādu, kas var piepildīties, bet var arī nepiepildīties. Diemžēl apsēstība ar gariem nepietuvina viņu garīgajai dzīvei.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Indijā tas, ko dēvē par “garu”, atšķiras no tā, ko tas nozīmē Rietumos. Gars Austrumos uztverts kā Dieva vīrišķā forma, kas neiesaistās radīšanā. Tas ir neizpausta esība. Kad cilvēks uzsāk iekšējo dzīvi un veic garīgo progresu, apzinoties un atbrīvojot sevi no bailēm, šaubām un aprobežotības, viņš iegūst brīvu pieeju garīgajai būtībai – garam. Vien garīgajā pasaulē cilvēks gūst savu identitāti ar kosmisko vīziju un realitāti. Tāda gara izpratne ir sveša Rietumiem, kur vārdu “gars” lieto, runājot par spiritismu un vitālās pasaules būtībām.

Šri Činmojs, indiešu izcelsmes garīgais skolotājs – kad mums tuvumā ir labie gari, vienmēr būs sajūtams ziedu vai smaržvielu aromāts, pat tajā gadījumā, ja istabā nebūs neviena zieda, un vienmēr cilvēks izjutīs prieku. Bet, kad mums līdzās ir ļaunie gari, mēs vienmēr jutīsim satraukumu un nemieru. Sliktie gari padara mūsu prātu netīru. Taču gari var arī palīdzēt cilvēkam. Piemēram, sapnī var atnākt vecāki un teikt, lai izdara kaut ko labu, pareģo gaidāmo nākotni vai vienkārši brīdina, lai uzmanās, jo tuvākajā nākotnē kaut kas var atgadīties. Kad Šri Činmojam reiz sāpējusi kāja, viņa māsas redzēja baltu figūru, kas viņam masējusi pēdas. Seju viņas neredzēja, tikai neskaidru formu. Činmojs savukārt redzējis gan seju, gan visu pārējo. Viņš teicis māsām, lai tās nepieskaras garam, jo viņam piemīt dievišķa tīrība. Viņš palūdzis viņām iedegt vīraka kociņus un sveces un atnest ziedus – kad atnāk gars, tas esot jādara, citādi garam būs ļoti grūti atrasties līdzās cilvēkam. Bet, ja būs kaut viens zieds un iedegta svece, tad viņam būs vieglāk uzturēties uz zemes. Ziedi palīdz garam uzturēt mieru. Tie ir kā viņu “ēdiens”. Gari neuzturas telpās, kurās nav tīrības, lai arī ķermenis un prāts cilvēkam var būt tīrs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.