Foto – Uldis Muzikants

Bitenieku bites dziedē 0

Arī Jānis pats lieto propolisu – gabaliņu iemet mutē un lēni košļā gluži kā košļājamo gumiju. Bitenieks ir pārliecināts, ka dabisks ar dabisku sader vislabāk un propolisā esošās vielas labi reaģē ar siekalām. Tās pazīs vērtīgās vielas un nogādās tur, kur organismam vajag, viņš spriež. Viņš propolisa košļāšanas kūres rīko ik pēc laiciņa. Jūtot, ka propolisa garša sāk it kā atgrūst, pārtrauc lietot. Norijot propoliss ārstē arī kuņģi, taču, ja ir gremošanas trakta problēmas, labāk to nenorīt, bet pēc pakošļāšanas izspļaut.

Reklāma
Reklāma
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Lasīt citas ziņas

Bitenieks brīdina, ka arī pārdozēt nevajag, jo, lietojot propolisu, tiek mainīta mikroflora cilvēka iekšējā rūpnīcā. Kuras baktērijas iet bojā, neviens īsti nevar pateikt.

Košļāšana, spriež bitenieks, ir iedarbīgāka pat par propolisa preparātiem spirtā (zūd pat puse vērtīgo vielu) vai eļļā (propoliss zaudē aptuveni trešo daļu vērtības). Taču arī šiem līdzekļiem nav ne vainas, turklāt tos var gan iegādāties veikalos, gan pagatavot pats.

CITI ŠOBRĪD LASA

Propoliss spirtā – Jānis Sulutaurs par labāko uzskata paša gatavotu stipro dzērienu, kas iegūts no medus un papildināts ar propolisu. Šāds ekstrakts visātrāk nokļūst asinīs. Atšķaida ar ūdeni attiecībā 1 : 10 vai iepilina siltā tējā vai uz cukurgrauda.

Propoliss eļļā piemērots maigākām vietām, piemēram, gļotādām. Izvēlas pēc iespējas svaigāku olīveļļu, pieliek propolisu un vairākkārt sakrata, jo tas lēni šķīst.

Propolisu ūdenī mājas apstākļos gatavo, 300 g smalka propolisa aplejot ar puslitru avota ūdens. Tas, kas izšķīdis ūdenī, būs cilvēkam īpaši derīgs.

! Jau pati propolisa ieguve tā vācējam ir labvēlīga, jo sīkās daļiņas tiek ieelpotas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.