Foto: Shutterstock

Vai dzimumu atšķirības ietekmē libido tipu? 45


Jā, sievietēm biežāk tiek konstatēta zemāka seksuālā tieksme, bet vīrieši vairāk mēdz būt nepiesātināmi un kompulsīvi. Bet, piemēram, jutekliskais un erotiskais tips sastopams abiem dzimumiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

Emocionālās problēmas attiecībās noved pie nelaimīgas seksuālās dzīves vai otrādi?

Nav šaubu, ka neapmierinātība seksā var kaitēt attiecību emocionālajai pusei. Bet sievietēm biežāk ir pretēji: attiecību kvalitāte nosaka, cik daudz viņas ir ieinteresētas seksā. Tomēr, ja attiecībās kopumā ir problēmas, vīrieši mēdz pievērst mazāku uzmanību partnerei un nodarbojas ar pašapmierināšanos, savukārt sievietēm šajā situācijā vēlme pēc seksa drīz izzūd pavisam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ko varam darīt, lai mūsu seksuālā dzīve būtu harmoniskāka?

Vispirms nepieciešams saprast, kāpēc gribam kaut ko mainīt. Reizēm vienkārši nepieciešams mainīt savas gaidas. Man bieži jautā, kā palielināt libido. Bet jautājums drīzāk ir savu standartu analīzē. Mēs esam pārāk norūpējušies par to, cik “normālas” ir mūsu seksuālās vēlmes, salīdzinot ar citiem, cik mēs atbilstam standarta priekšstatiem par seksualitāti.

Es cenšos palīdzēt klientiem saprast, ka dzīvot normālu seksuālo dzīvi – nozīmē apzināties un novērtēt savas un partnera unikālās iezīmes un īpašības, lai bagātinātu viens otra pieredzi.

Atrodi sevi

Lai izveidotu labas attiecības ar partneri, nepieciešams vispirms tikt skaidrībā par savām vēlmēm un vajadzībām. Zināšanas par sava libido tipu un tā īpatnībām palīdzēs tev labāk izprast sevi.

Jutekliskais

Tu novērtē emocionālo saikni augstāk par savām seksuālās “kaujas spējām”. Tavas sūdzības bieži vien ir saistītas ar to, ka partneris nepievērš uzmanību tavām sajūtām seksa laikā un pievēršas tikai savām izjūtām. Padomā par jūsu attiecībām kopumā: ja partneris izrāda rūpes un maigumu citos veidos, varbūt tā viņam ir pierastāk.

Erotiskais

Šo tipu mēs bieži vien sastopam filmās idealizētā veidā. To raksturo atklāta kaisle un vēlme nemitīgi izmēģināt jaunas lietas. “Erotiķi” var būt nepacietīgi, ātri nogurst no vienveidības. Ja tas ir par tevi, bet partneris pieder pie cita tipa, tava uzvedība viņam var šķist pārāk neatlaidīga, uzbāzīga. Pamēģini iepazīt citus, delikātākus baudas gūšanas veidus. Iepazīsti partnera ķermeni, viņa erogēnās zonas, jaunus veidus, kā stimulēt – un tiksi apbalvots.

Reklāma
Reklāma

Atkarīgais

Tu izmanto seksuālo apmierinājumu kā spriedzes noņemšanas veidu. Šis tips ir ļoti izplatīts vīriešiem un veidojas pusaudža gados, kad viņi sevi apmierina masturbējot. Izmēģini citus veidus, kā tikt galā ar stresu – piemēram, elpošanas tehnikas un relaksācijas vingrinājumus.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.