Nevis cīnās ar slimību, bet sakārto ķermeni 0

Unda Avota uzskata, ka ir grūti uzskaitīt, kādās situācijās scenarterapija var noderēt kā veselības atjaunošanas veicinātāja. Cenšoties palīdzēt noteiktas sūdzības gadījumā, rezultātu var manīt visā cilvēkā kā vienotā veselumā. Tā kā terapijas mērķis nav ārēji cīnīties pret slimību, bet gan iekšēji sakārtot ķermenisko un arī emocionālo līdzsvaru, nav būtiska slimības vai sāpju lokalizācija. Scenar der gan gastroenteroloģijā, uroloģijā, ginekoloģijā, kardioloģijā, pulmonoloģijā, gan tad, ja ir dažādas traumas, locītavu sāpes, iekaisumi, parēzes.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Tomēr viena no jomām, kurā jaunā terapija darbojas vissekmīgāk, ir neiroloģija, jo impulss tiek novadīts pa nervu šūnām, tās aktivizējot un ļoti strauji reģenerējot. Tieši iedarbojoties un regulējot gan centrālo, gan perifēro, gan arī veģetatīvo nervu sistēmu, iespējams izprast, kāpēc scenarterapija tik veiksmīgi tiek galā ar plašu simptomu un slimību loku.

Atjauno mielīna apvalku

“Izkaisītā skleroze ir autoimūna saslimšana, kurā pats ķermenis uzbrūk centrālās nervu sistēmas šūnu apvalkiem, tos noārdot,” atbildot uz lasītājas jautājumu, paskaidro Unda Avota. “Scenarterapijas iedarbība šajā gadījumā notiek vairākos līmeņos. Pirmkārt, tā palīdz strauji atjaunot noārdītos mielīna apvalkus. Otrkārt, pamatojoties uz nervu sistēmas plasticitāti, vietās, kur jau izveidojušies rētaudi un to dēļ ir traucētas ķermeņa funkcijas, tā veicina adaptācijas mehānismu veidošanos, kuri šīs funkcijas vismaz daļēji ļauj pārņemt citām nervu sistēmas daļām. Treškārt, iedarbojoties gan uz nervu sistēmu, gan hormonālo sistēmu, kā arī cilvēka enerģētisko ceļu noslodzi, tiek atjaunots līdzsvars ķermenī un mazināta paša ķermeņa nelabvēlīgā iedarbība uz nervu šūnu apvalkiem. Līdz ar to notiek virzība uz sāpju mazināšanu, kustību apjoma un spēka atjaunošanu, kā arī vispārējās enerģijas un emocionālās stabilitātes nodrošināšanu.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Scenarierīces unikalitāte slēpjas paša impulsa specifikā – tas gandrīz identiski atdarina cilvēka nervu impulsus, tādējādi ļaujot ķermenim tos uztvert kā kaut ko pazīstamu un saprotamu. Vienlaikus iedarbības pamatā ir bioloģiski atgriezeniskās saites princips, kas nozīmē, ka šī ierīce un ķermenis caur ādu panāk tādu kā dialogu starp pacienta iekšējo veselības stāvokli un tajā notiekošajām pārmaiņām. Scenar aparāts katru nākamo nosūtīto impulsu veido tieši tādu, kāds nepieciešams konkrētam cilvēkam, konkrētajai zonai, kā arī nodrošina individuālu ķermeņa regulāciju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.