Katram burtiņam sava nozīme 0

Vārdā scenar nozīmīgi ir visi seši burti.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

* Self (no angļu valodas pats) – nozīmē, ka tikai pats organisms kā vienots veselums var izārstēt visus patoloģiskos simptomus un sūdzības.

* Control (kontrole) uzsver mijiedarbības trijstūri – aparāts, pacients, scenarterapeits. Līdz ar to pacientam uzmanīgi jāseko līdzi pašsajūtai, simptomu dinamikai un funkcijām, viņam jāprot izskaidrot savas izjūtas terapeitam, lai varētu vieglāk kontrolēt ārstēšanas gaitu.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Energo (enerģija) – scenarierīce raida elektrisku impulsu, kas regulē ne tikai ķermeņa audus, bet arī enerģijas ceļus.

* Nerve (nervs). Visas reakcijas organismā ir saistītas ar centrālo, veģetatīvo un perifēro nervu sistēmām, savukārt nervu šķiedras reaģē uz informāciju un nodod to tālāk.

* Adaptation (adaptācija) – ķermeņa dabiskie adaptācijas mehānismi ir lielākais spēks, kas var nodrošināt veselību un brīžiem pat darīt brīnumus. Tieši šo spēju izmanto scenarterapija, kas norāda veidus un virzienus, kā ķermeni koriģēt.

* Regulation (regulētājs) – Scenar nevis ārstē, bet tikai regulē mehānismus, kas ļauj organismam pašam sevi dziedināt, piemēram, atbrīvo muskuļus no sasprindzinājuma, savukārt, atrodot atrofējušos muskuļus, liek tiem atkal strādāt.

Scenar ir neliels, televīzijas pultij līdzīgs aparāts. Vienā tā malā ir galvenais elektrods, kas novada impulsus uz ādas virsmas. Nepieciešamības gadījumā pie aparāta tiek pievienoti citi elektrodi, kas atvieglo piekļuvi noteiktām ķermeņa zonām vai arī maina iedarbības izvietojumu. Pirmajā reizē tiek veikta arī funkcionālā diagnostika, kas palīdz terapeitam izvēlēties piemērotākās metodes darbam ar pacientu. Terapijas seanss notiek apmēram stundu – šajā laikā pacients parasti atrodas sev ērtākā stāvoklī (guļus, stāvus vai sēdus). Impulsu katrs izjūt ļoti individuāli, turklāt aparātu iespējams noregulēt tā, lai cilvēks nevienu brīdi nejustu diskomfortu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.