Foto no Skaties.lv

VIDEO: RTU zinātnieki sākuši audzēt superēdienu 1

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki sākuši audzēt spirulīnas, kas ir mikroaļģes, un tās var droši dēvēt par “superēdienu”, ziņo LNT.

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Lasīt citas ziņas

Spirulīnas, kā zināms, ir bagātas olbaltumvielām, antioksidantiem un dažādām veselīgām sastāvdaļām, ne velti to dēvē par “superaļģi”.

“Pat kosmonauti ņem līdzi NASA misijās,” stāsta RTU Ķīmijas tehnoloģijas institūta pētniece Agnese Stunda-Zujeva.

CITI ŠOBRĪD LASA

Latvijā arī tagad ir nopērkamas spirulīnas no ārzemēm, tās ir kaltētas un rada specifisku piegaršu. Savukārt Latvijas pētnieki laboratorijā pilnveido tehnoloģijas, lai piedāvātu svaigas aļģes, kam šī piegarša nebūs. Vairāk par to – LNT sižetā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.