Foto – Shutterstock

Toksīni − prom! 0

Alkohola pārdozēšana var radīt nopietnus dažādu orgānu bojājumus, nervu sistēmas traucējumus, krampjus un delīriju.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Lasīt citas ziņas

Anesteziologs un reanimatologs Roberts Stašinskis ir pārliecinājies, ka pēc pastiprinātas alkohola lietošanas ļoti bieži problēmas ir nevis tiem, kuriem tā jau kļuvusi par hronisku netikumu, bet gan cilvēkiem, kuri alkoholu lieto reizi pa reizei un nezina mēru. – Tas liecina par cilvēku zemo dzeršanas kultūru un mēra sajūtas trūkumu, – ārsts ir sašutis.

Negāzēts minerālūdens ar medu vai citrona sulu vai tēja ar piparmētru vai ingveru uzlabo pašsajūtu, ja pēc garajām svētku brīvdienām jācīnās ar nemitīgām slāpēm. Stipra kafija ar citronu mazina galvassāpes, bet zāles, kas satur paracetamolu, labāk tomēr nelietot. Tā ir pamatīga slodze aknām, kam paģiras vien jau ir liels pārbaudījums.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viegli sālīti produkti – siļķes, mazsālīti gurķīši – palīdz organismam atgūties no izjauktā sāļu līdzsvara, ko izraisa alkohola lietošana. Šā paša iemesla dēļ iedarbīgs līdzeklis ir rosols, silts buljons vai dārzeņu zupa. Nevajag rīkoties pēc principa – ar ko saslimu, ar to jāārstējas!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.