Āfrikas sams – produkts, kura iepriekš nebija tirgū, tagad kļuvis par restorāna ēdienkartes sastāvdaļu. – No audzētavas tos saņemam maksimāli svaigus, tikko no ūdens nākušus, – piegādātājus slavē šefpavārs. Foto – Ilze Pētersone

Latvijā audzēts cepts Āfrikas sams un liesmotie Getliņu tomāti 0

Recepte

Sastāvdaļas

Sama fileja, sarkani un dzelteni tomāti, sparģeļi, brokoļi, saldie sīpoli, svaigs koriandrs (saukts arī par kinzu), sinepju kreses, baltvīna etiķis, sviests, olīvu un rapša eļļa, melnie pipari, cukurs, sāls.

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

Marināde

Kokteilis
Karma sāpīgi skars 6 zodiaka zīmes jau novembrī. Nāksies atzīt savas kļūdas!
Mājas
Īsti mikrobu perēkļi! 8 priekšmeti, kurus lielākā daļa mazgā pārāk reti
Kokteilis
Viņi ir TIK kaitinoši!!! Piecas zodiaka zīmes, kuras daudziem krīt uz nerviem
Lasīt citas ziņas

Fileju apslaka ar olīveļļu, pārklāj ar smalki sagrieztiem sīpoliem un koriandru, apkaisa ar melnajiem pipariem, cukuru, sāli. Pārklāj trauku ar pergamentu vai pārtikas plēvi, kuru sadursta, lai filejai piekļūst gaiss, un diennakti marinē vēsā vietā.

Cep zivi

Filejai noņem marinādes paliekas, ātri no abām pusēm apcep rapša eļļā uz pannas, lai zivs iegūst garoziņu. Turpina cept cepeškrāsnī 180 grādu karstumā 9 līdz 10 minūtes.

Mērce

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomātus applaucē verdošā ūdenī vai apdedzina ar pavāra degli un aukstā ūdenī novelk miziņu. Pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni un notecina sulu. Smalki sagrieztus sīpolus katliņā pasautē sviestā un nedaudz baltvīna etiķī, pievieno tomātu sēklotnes un sulu, pievieno sāli.

Piedevas

Blanšē sparģeļus un brokoļus verdošā ūdenī, kam pievienots sāls un nedaudz sviesta. Tomātu pusītes piepilda ar mērci.

Kārto uz šķīvja

Fileju, tomātu pusītes, sparģeļus, brokoļus un sinepju kreses lapiņas daiļi izkārto šķīvī, apslaka ar mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.