Šodien arī vectētiņš Beno brauc kopā ar viņām. Otrā dienā viņš atzīst, ka tā ir pamatīga slodze, muskuļi sāp, tomēr ir iedvesmots iegādāties skrejriteni.
Šodien arī vectētiņš Beno brauc kopā ar viņām. Otrā dienā viņš atzīst, ka tā ir pamatīga slodze, muskuļi sāp, tomēr ir iedvesmots iegādāties skrejriteni.
Foto – Marta Purmale

Kādas ir priekšrocības 4


* Ar skrejriteni var gana viegli un ātri nokļūt visur, kur vajag.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
VIDEO. Slovākijas premjerministrs pēc slepkavības mēģinājuma atrodas kritiskā stāvoklī; atklāta uzbrucēja identitāte 22
Lasīt citas ziņas

* Ir daudz labumu veselībai. Ja to izmanto kā ikdienas pārvietošanās līdzekli, izkusties gluži nemanāmi, sadedzini gana daudz kaloriju.

* Tas ir nepārtraukts līdzsvara sajūtas treniņš, tiek attīstītas abas smadzeņu puslodes.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Labs palīgs mugurai, jo nav jānes smagumi.

* Tiek trenēti kāju muskuļi. Viena kāja gan vienmēr ir atspērienam ērtāka, bet der par to piedomāt un kājas ik pēc laiciņa mainīt. Tas jāiemācās, lai pārlieku nenogurtu.

* Sanita ar skrejriteni brauca visu grūtniecības laiku, pat trīs dienas pirms dzemdībām. “Biju labā sportiskā formā. Nekas nesāpēja, nevilka. Arī citas topošās māmiņas var pamēģināt. Mana ginekoloģe šādu pārvietošanās veidu akceptēja.” Jau diezgan agrīnā grūtniecības laikā neiesaka braukt ar velosipēdu, ar skrejriteni šāda aizlieguma nav.

* Nav jāuztraucas, ka braucamo nozags, kā bieži gadās ar divriteni, jo skrejriteni var paņemt līdzi sabiedriskajā transportā, bankā vai veikalā, pārvadāt automašīnā. Alberts ar to ir braucis pat uz teātri, palūdzis novietot garderobē. Lielveikalā skūterīti saliktā veidā var ievietot iepirkumu ratos.

Sanita stāsta, ka dažu veikalu apsargiem gan netīkot, ka viņa stumj sev līdzās skrejriteni. “Viņi saka, lai turu to rokās. Tad atsaku pretī: jūs gribat, lai sieviete nes iepirkumus un vēl stiepj riteni?!”

* Ja jādodas pārāk tālu, var veidot apvienotu braucienu: daļu ceļa veikt ar skrejriteni, pārējo – ar sabiedrisko transportu. Ir gadījies, ka trolejbuss deguna priekšā nekaunīgi aizver durvis un aizbrauc. Tad var paspēt izjoņot cauri parkam līdz nākamajai pieturai un cēli, nezaudējot pašcieņu, piebraukt un iekāpt tajā.

Reklāma
Reklāma

* Sanita par skrejriteni ir prātojusi arī kā par pašaizsardzības līdzekli, ja gadās pārvietoties vēlu vakarā. Ja kāds gribētu nodarīt pāri, varētu aizstāvēties, jo skrejriteni var viegli pacelt un tas rotē ap savu asi. Starp citu, nesot braucamo, šādi var nejauši iebelzt sev pašam, it īpaši tad, ja uz rokturiem ir uzkarinātas somas.

* Nav tā, ka var braukt tikai sporta apģērbā. Sanitai patīk ģērbties romantiski. Vēsākā laikā viņa uzcērtas paplatā mētelītī un, kā pati saka, braucot izskatās pēc lidojošas raganiņas.

Reiz ziemā Sanita vizinājās pūkainā kažociņā. Draugi stāstīja, ka kādā radioraidījumā par viņu jautrojušies. Kāpēc dāma kažokā brauc ar skrejriteni? Droši vien vīrs viņai piedāvājis nopirkt vai nu kažoku, vai mersedesu, bet viņa izvēlējusies kažoku un tagad brauc ar šādu rīku…
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.