Foto – Shutterstock

Uzlabos aprūpi pacientiem reģionos 1

Situācija ar onkoloģisko pacientu aprūpi nav spoža, jo kopējais pacientu skaits aug daudz straujāk nekā valsts finansējums, atzīst Nacionālā Veselības dienesta (NVD) vadītājs Māris Taube. Latvijā uz vienu iedzīvotāju valsts tērē divreiz mazāk līdzekļu nekā Igaunijā. 2013. gadā onkoloģisko slimību profilaksei un ārstēšanai tika izdoti 28,8 milj. eiro un vēl 17 milj. valsts kompensējamiem medikamentiem (tos saņēma 20 697 pacienti), šogad šiem mērķiem paredzēti attiecīgi 29,6 un 18,3 milj.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas
Jau no nākamā gada onkoloģisko pacientu veselības aprūpes uzlabošanā pakāpeniski tiks ieguldīti ievērojami ES struktūrfondu līdzekļi. Veselības ministrijas (VM) Valsts sekretāra vietniece veselības politikas jautājumos Egita Pole skaidro, ka tie tiks novirzīti četrām jomām – onkoloģijai, sirds asinsvadu, grūtnieču un jaundzimušo, kā arī garīgās veselības aprūpei. Vispirms tiks izveidots onkoloģiskā dienesta attīstības plāns, kura izstrādi paredzēts uzticēt Pasaules Bankai. Pēc tam piecu gadu laikā vairāk nekā simt miljoni eiro tiks novirzīti izmeklējumu un speciālistu pieejamības uzlabošanai, it īpaši reģionos. Plānoti arī pasākumi, lai ieinteresētu speciālistus un aprūpes personālu darbam ārpus Rīgas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.